Gillende en ruziemakende kinderen. Je vraagt je af of een mens nog zin heeft in vakantie. Wij tellen alleszins de dagen af tot het jeugdkamp mét overnachting begint. Want van al dat gekibbel zou een mens zijn haren uittrekken. Zéker van die ruzies op de achterbank van de auto. Slashparent Merlin kreeg er zowaar een businessidee van: de Sit and Split. 

De Nederlandse slashparent Merlin (41) had het helemaal gehad met haar ruziënde kinderen op de achterbank. En als je iets zat bent, kan je ofwel beginnen zagen (kan deugd doen) ofwel een oplossing zoeken (vaak slimmer). Merlin koos voor het laatste en vond de 'Split and Sit' uit, een scheidingswandje voor in de auto waardoor elk kind z'n eigen ruimte op de achterbank van de auto krijgt. split and sit

Wat is het?

De Split and Sit is dus een cassette met daarin een scheidingswandje dat elke ouder of verzorger gemakkelijk kan opzetten in z'n eigen auto. Je hebt zo de mogelijkheid om de achterbank in 2 delen te scheiden, waardoor kinderen hun eigen ruimte hebben als ze daar op een gegeven moment behoefte aan hebben. Het  is makkelijk te bevestigen; het enige dat nodig is, is een hoedenplank en een bank waar je een riem doorheen kunt halen naar de kofferbak toe.

Reacties?

Wij moesten hartelijk lachen om de uitvinding van Merlin. Want hoewel heel herkenbaar, is zo'n tussenscherm niet stiekem een beetje verregaand? Merlin:  "Het valt me op dat er op twee manieren wordt gereageerd. Mensen en 'kinderen' die elkaar taggen en daarbij zeggen dat 'ze dit jaren geleden hadden moeten hebben'. Maar natuurlijk zijn er ook reacties van mensen die het een belachelijk idee vinden en zeggen dat je 'gewoon' je kinderen moet opvoeden. "Eén van de mooiste reacties tot nu toe kwam van een moeder met twee kinderen, waarvan er één een handicap heeft. Zij is heel blij dat haar kind nu niet meer aan de haren kan trekken (of krabben of slaan) van haar oudere zus, maar nu rustig naar buiten kijkt. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer nood aan een eigen rustig hoekje, òòk in de auto. Zo krijg ik bijvoorbeeld ook veel positieve en dankbare reacties van ouders met kinderen met autisme. "Wat een rust voor mijn zoon" of "De mensen van Split and Sit verdienen de Nobelprijs voor de Vrede!" Dat laatste gaat zelfs ons te ver, maar een mooi compliment is het wel!

Wat het mooie is van mijn uitvinding, is dat hij niet uitgeklapt hoeft te zijn. Wij vinden ook dat je met je kinderen in de auto spelletjes moet doen, zingen, praten en lachen. Alleen biedt de Split and Sit na dat alles even rust voor de kinderen, zodat ze even 'op zichzelf' kunnen zijn. 

split and sit

Meer info?

Een Split and Sit heb je voor zo'n 25 euro. Op de website van Merlin vind je alle nodige info terug.