• Vanaf welke leeftijd geef je je kind een telefoon? Dat is ongeveer één van de stevigste dilemma's van ouders vandaag. Je wilt hen bereiken, maar toch ook liever niet chronisch op een scherm. Haal opgelucht adem, Tinitell heeft zonet jouw probleem opgelost. 
Hoe vaak heb jij je zoon of dochter al willen bellen om bijvoorbeeld  iets af te spreken, te waarschuwen dat je te laat bent of gewoon om te weten of ze ok zijn? Anderzijds wil je niet dat je kind al vroeg met dure smartphone-toelstellen rondloopt of uren op een scherm zit te loeren. Wat doe je dan? Een oude Nokia kopen is een optie. Maar had jij al gehoord van Tinitell?

Een polsband-telefoon? Huh?

De Tinitell is eigenlijk een soort horloge-telefoon voor kinderen. Geen scherm te bespeuren. Het toestel is verbonden met een app op jouw telefoon. Binnenin moet je een sim-kaart voorzien, et voilà: een volwaardige telefoon voor je kinderen. Een andere handige feature is de GPS-tracker. Via de app kan je perfect volgen waar je kind uithangt en of hij/zij veilig is aangekomen op de bestemming. (Handig wanneer je kinderen zelfstandig naar naschoolse activiteiten gaan!) 425855-tinitell-app

Maison Slash test graag uit

Bon, als wij bovenstaande verhaaltje hoorden, waren we op z'n minst gezegd enthousiast. Woensdag was het overal in Vlaanderen Buitenspeeldag, een uitgelezen moment voor een kleine test. INGRID Ik ben echt geen controle freak. Vrijheid en blijheid enzo. Maar toch liet ik mijn kinderen dankzij de Tinitell met een geruster hart achter. Ik kon lekker thuis achter mijn computer verder werken. De kinderen zouden mij wel bellen als ze naar huis wilden komen, of als er iets zou zijn. Nog een voordeel: de zoon van 8 kent mijn telefoonnummer intussen vanbuiten in geval van nood. Maar voor zoon van 6 is zo'n polsband-telefoon absoluut een stap vooruit. De Tinitell is uitgerust met één grote centrale knop, een microfoon en een luidspreker.Nadat je kind op de knop duwt, kan hij de persoon die hij wilt spreken kiezen, en wordt hij automatisch doorverbonden. Je kan tot 12 nummers programmeren.

tinitellGeen scherm, maar toch een horloge!

Als grote minpunt wilden we aanvankelijk opgeven dat het ding helemaal geen uurindicatie aangeeft. Niet handig als je op een bepaald uur thuis terug wordt verwacht. Maar neen hoor, ook daar is aan gedacht! Als je lang op de volumeknop duwt, vertelt de Tinitell hoe laat het precies is. Je moet je kinderen wel even een spoedcursus Engels geven. Maar het is allemaal meer dan te doen. De polsband is trouwens ook volledig water- en stofdicht en kan dus wel tegen een stootje als je kinderen buiten spelen. Conclusie: zoon is gek op het ding, voelt zich veilig en krijgt meer vrijheid. En wij -de ouders- zijn op onze beurt geruster en ook gewoon zalig op ons gemak. Yes! #parentfriendly it is!

WINWINWIN zo'n Tinitell!

Maison Slash geeft een Tinitell weg! Check zaterdag 22 april onze Facebookpagina, doe mee en maak kans op dit geweldige #parentfriendly device ter waarde van 150 euro. Deelnemen kan tem maandag 24 april.

Credits Header Photo : https://www.instagram.com/madeleines_varld/