Wist je dat we in België jaarlijks zo'n 3,6 miljoen ton aan voedsel weg gooien? Dat is zomaar effekes 345 kg per persoon. Is dat niet meer dan zot? Consuminderen mag dan toch wel heel hoog op je lijstje van goeie voornemens voor 2019 staan. Weet je niet hoe? Wij hebben dé app gevonden die je daar kan een handje kan bij  helpen: 'Too Good To Go'. Slashparent Ellen testte het voor ons uit.
EllenVoor een prikkie

Onlangs zag ik op Instagram een aantal posts verschijnen rond Too Good To Go. Met deze app kan je bij jou in de buurt nagaan welke restaurants, traiteurs, bakkers,... nog eten over hebben en kan je dit kopen. Zo ga je voedselverspilling tegen en koop je ondertussen voor een prikje een lekkere maaltijd.
Zelf woon ik op 'den buiten' dus ik was best benieuwd of er ook lokale zaken op Too Good To Go te vinden waren. En jawel, een lokale bakkerijketen is goed vertegenwoordigd in onze buurt, naast een aantal restaurants, traiteurs en zelfstandige supermarkten.

Hoe werkt da ?

nCaGpTJ3iCMv3wm6ZGf5853FOWC07ldU1QNOsEeN.jpeg

De dag zelf kijk je welke zaken in je buurt wat aanbieden. Je kan zoeken op locatie, soort winkel of restaurant, enkel kijken waar nog pakketten te koop zijn.  Je kan zelfs al een dag op voorhand een pakket reserveren. 
Je bestelt een pakket, betaalt en gaat het op het aangeduide uur afhalen.
Om het helemaal ecologisch te maken raden ze je aan zelf potjes, zakken of eventueel pannen mee te brengen om zo geen extra verpakking te moeten gebruiken. 
Wanneer je in de winkel of het restaurant aankomt, krijg je je bestelling mee. De winkelier duidt op je gsm aan dat je het pak hebt afgehaald en that's it. Easy peasy.

Hou je van verrassingen dan is dit zeker iets voor jou want je weet nooit wat er over is en je krijgt iedere keer iets anders. 

vet/njet

ykFdKJIQ32nO0zTcIgApRT8qm9lVhDTCxnaO7wNG.jpeg

We hebben al regelmatig bij de bakker besteld via Too Good To Go. Het is iedere keer een verrassing wat je mee krijgt, maar ze hanteren wel iedere keer dezelfde formule. Voor 3 euro koop je een pakket met een waarde van 9 euro en daarin vind je een brood, 4 boterkoeken en iets specialers zoals pistolets, een verrassingsbrood, een stokbrood,...

Woon je in de stad dan heb je nog meer keuze en kan je bijna op elk uur van de dag wel ergens eten afhalen. Gewoon de app checken waar nog iets over is en welk uur het pakket beschikbaar is. Et voila, terug een beetje verspilling tegengegaan.

Voor mijn gezin en mezelf  is Too Good To Go helemaal VET en stiekem hoop ik dat nog meer zaken en mensen hier op inspringen. Top app en een super initiatief!