Elk kind heeft al wel eens in zijn bed geplast. Een ongelukje kan gebeuren. No big deal. Veel ongelukjes na elkaar daarentegen, kunnen dan wel weer vrij tot zeer ambetant worden. Meerdere nachten per week opstaan om lakens te verversen, een slaaptekort bij zowel jou als je kind, bergen was, ... Maar je houdt je liefdevolle cool, want dat kind kan er uiteraard niks aan doen.

Het ene kind is al wat rapper 'proper' dan het andere en hey, da's helemaal oké. Alles op zijn tijd. En ook al kan je het mini-me eigenlijk niet kwalijk nemen, echt plezant is het niet, dagelijks die natte smelly lakens vervangen. Gelukkig leren de meeste kinderen vanzelf wel hoe ze hun plasjes moeten inhouden of op tijd op de pot te geraken. Heeft je kind er toch enorm veel last van en wordt het echt hinderlijk? Is blaastraining op zich niet voldoende en heeft je kind wat meer dan wat excersise nodig? No worries, we got you! Wij hebben 3 handy dandy gadgets opgelijst, die je sowieso helpen met het pippi-in-het-bed-probleem! 

1. De plaswekker

De plaswekker is een apparaatje dat je kind wakker zal maken wanneer het moet plassen. Het apparaatje is verbonden aan een broekje met een sensor, dat je kind 's nachts moet aandoen. Het zal je kind als het ware trainen en na een tijdje zal je kind zelf wakker worden wanneer het moet plassen. Hoe gemakkelijk is da!? Hou een kalender bij, en wanneer je kind 2 weken droog is, mag je stoppen met de plaswekker. Verschillende merken hebben zo'n broekjes in het gamma zitten en zijn ze er in verschillende maten, zowel voor jongens als voor meisjes. En als kers op de taart, betaalt je ziekenfonds een deel terug! Top tip! fTLnoxcogL6kyTswYGD1bXqSQDyreGtnA6D5OEnB.jpeg(Foto: Charco)

2. Het trilkussen

Het trilkussen is een accessoire voor de plaswekker. Sommige kindjes worden niet wakker van het lawaai van de wekker en hebben net dat ietsje meer nodig. Het trilkussen kan verbonden worden met de plaswekker en zal beginnen trillen wanneer de sensor een druppel voelt. Leg het onder het hoofdkussen van je kind en klaar is kees. We feel you, Rodger! Easy!5IcAuHSXEcPf0RJOdPhbCP8HGKoUndXcOYicXoux.jpeg(Foto: Rodger)

3. Het plashorloge

Het plashorloge is een oplossing voor zowel overdag als 's nachts. Het trilt op bepaalde uren om je eraan te doen herinneren dat je naar de toilet moet. Ook 's nachts dus. Je kan het instellen dat het horloge 1 keer per nacht afgaat en dan kan je kind een plasje gaan doen op de toilet in plaats van in bed! En het ziet er nog leuk uit ook! Wij zijn fan!Jh4PuGDsjvEovsXYRMIXaG6qOPE5AW9BShl3Hz7I.png(Foto: Zorgland)