We zitten allemaal met onze neus op hoe duurzaam, of helemaal niet, supermarkten hun voedingswaren verpakken en aan de man en/of vrouw brengen. Maar hoe zit dat bij jou? Hoe verpak en bewaar jij je eten thuis? Bij Maison Slash zijn we enorme fan van duurzame dingskes, maar we hebben ze wel het liefst makkelijk en praktisch. We sharen dan ook graag vijf tips om duurzaam eten te bewaren én mee te nemen, op de easy peasy manier.


Hands up voor duurzame alternatieven om lekkere schnabbels en knabbels overal mee te nemen.Op deze manier heb je minder afval (lees: minder vuilzakken), leer je bewuster leven, én hou je het hele rijk der fauna en flora blij!

Aanschouw: 5 top-uitvindingen om eten te bewaren en mee te nemen, zonder al die plastic rommel die erbij komt kijken. Hoera!

Duurzame vershoudfolie for the win

Sta je er soms bij stil hoe vaak je vershoudfolie, zilverpapier, ... what’s in a name, gebruikt? Het zal vast veel meer zijn dan je denkt. Ennnn, dat belandt na een dag of twee ook weer in de vuilbak. Beetje onnodig afval, toch?

Daarom willen wij je laten kennismaken met een duurzame vershoudfolie, namelijk de siliconen variant. Waarom je die zou moeten gebruiken? Tja. Deze ‘folie’ is makkelijk afwasbaar, kan tegen koude én warme temperaturen, gaat lang mee en is flexibel. En het is herbruikbaar, uiteraard.MuhGyBuBCxaRx9jNLjmttJCZmsZX7NBVj1H8APaW.jpeg(Foto: Mamsatwork)

Verpakken in bijenwas? Hoe, wat, waar?!

Nog zo’n interessante vervanger voor verpakkingen en andere bewaarmaterialen: bijenwas verpakkingen voor voedsel. Watte?! We leggen het even uit.

Deze biologische verpakking is een katoenen doek, ondergedompeld in bijenwas, kokosolie en boomhars. Door van de doek, voor gebruik eerst, een prop te maken, zal de kokosolie en boomhars door de warmte en wrijving smelten. Hierdoor is de doek super flexibel. Serieuze uitleg, maar wel cool, hè?!

Je ‘wrapt’ als het ware deze verpakking rond je voedsel, en bij het dichtplooien van de ‘foodwrap’ blijven de uiteinden aan elkaar plakken. En klaar is kees!

Schoonmaken doe je met koud water (en een beetje liefde) en de bijenwasdoek gaat tot meer dan een jaar mee. Hallowkes!hfmig2Jn3J9DEkYHSEEBHFMyIMlXEQW1BsmB9mU7.jpeg(Foto: Zangra

Je avocado in een speciaal jasje, waarom ook niet?!

Ook om je groenten en fruit goed te bewaren, hebben wij een makkelijke oplossing. Natuurlijk! Ooit al gehoord van de avocado hugger? Die naam alleen al zorgt ervoor dat wij dat spul willen hebben, hebben, hebben!

Kort gezegd: Het is een jasje voor je avocado. Niet meer, niet minder, maar wel kei schattig. Het is een siliconen omhulsel dat er voor zorgt dat je de, al aangesneden, avocado langer kan bewaren. En zo bestaan er ook huggers voor uien, paprika, tomaten, citroenen, ... Noem. Maar. Op. Heel je groenten- en fruitmand in een andere, fashionable (én duurzame) outfit, dus!0OOOtxtC0F1bbypbsRYX7E2AyFAJ2Ew403anJ8Tm.jpeg(Foto: Ecozo)

Bye diepvrieszakjes, hello siliconen kook- en bewaarzakjes!

Herbruikbare zakjes voor boterhammen, fruit, snacks en.. euh, alles eigenlijk? Suuuuper handig! In siliconen zakjes kan je letterlijk alles meenemen, ze kunnen tegen koude én warme temperaturen. Daarnaast kan je ze ook nog eens gebruiken om wat lekkers in te koken of te marineren.

Verder zijn ze makkelijk te reinigen en ze nemen ook nog eens bijna geen plaats in. Want de rugzakken van je kroost zitten waarschijnlijk al vol genoeg! Alleen maar pluspunten, me dunkt!

Maarrrr, da’s nog niet alles. In van die siliconen zakjes kan je ook je make-up, shampoo, olie,... meenemen op reis. Geen lekken of vlekken all over the place dus!3Hq45BGoquTtMsI3GJ9NDDjTweVyoYjrnEI1Ot0r.png(Foto: Greenpicnic)

Last but not least: fancy schmancy koeltasjes

Dat ecologisch en duurzaam gelijk staat aan saaie en kleurloze geitenwollen sokken is al lang passé. Je vindt tegenwoordig al heel wat hippigheid in de wereld der milieuvriendelijke dingskes!

Zie hier fancy schmancy koeltassen, gemaakt van gerecycleerde plastic flessen. Goe bezig! De tasjes houden je eten koel (duh, dat is hun functie), maar zijn ook nog eens super compact. En jongens en meisjes toch, ze zijn in alle maten, vormen en kleuren verkrijgbaar.