Als moeder wilt ge al eens verrassend uit de hoek komen om keihard te scoren bij je kinders. Met gamende pubers in huis is dat niet altijd evident om daar in te slagen. En zeker als je dat dan met een technisch snufje wil doen, of proberen. Want moeder, het gaat toch niks 'really lame' zijn hè?  Duhh! Wij testten The Park, één en al virtual reality, uit. En? Kinders gelukkig, man gelukkig en bijgevolg ook de organiserende moeder gelukkig! Driewerf hoera dus.

Watisda?

lXLj7MLVE5mv99iL9ouKdG8nNGlC05MP9Ms71Ndx.jpeg

Op een blauwe maandag bedacht Telenet een gloednieuw concept, The Park genaamd.  In The Park draait alles om virtual reality. Samen, in groep spelen en beleven in een fictieve wereld. Vandaag den dag kan dat allemaal, in Antwerpen en in Gent. Wij, dat zijn de zoons, een vriendje, de man en ikzelf, probeerden die in Gent.

Als je de ruimte van The Park binnen wandelt ben je, als persoon met een passie voor interieur, redelijk ontgoocheld. Het is een groot donker kot. (Ik ben dan, denk ik, ook de enige die dat ziet.)  Want ja, in The Park leef je voor een uur in een virtuele wereld en daar heb je enkel een groot tapijt, een VR bril, een PC rugzak en wat tools in je handen nodig. 

Gewoon zot!

Z1WO1tOqNI6DbeSLTCkFKGIl8UdTkHDDQN2Wx0X8.jpeg

Het eerste half uur kan je verschillende kleinere spelletjes uittesten. Eentje daarvan is lopen op een smalle plank tussen de wolkenkrabbers. Je stapt in een lift, ontspannend muziekje op de achtergrond en komt aan op de bovenste verdieping. En dan...gaat de lift open en moet je hemels hoog een smalle plank op! Yours truly heeft serieus wat last van hoogtevrees, maar goed, onder het motto 'tees is toch niet echt', dacht ik dat wel effekes te kunnen. Nope! De lift ging open en ik sprong een halve meter achteruit. Wat een mindfuckske is die virtual reality? Zelfs mijn jongens, die hier absoluut geen last van hebben, stonden wankel op het plankske.  

Daarnaast konden we ook nog boogschieten, geen Pocahontas in mij, en nog wat andere, moeilijk uit te leggen, dingen doen. Bij deze demo area, zo noemen zij dat, is het al even leuk om toe te kijken als een ander aan het spelen is. Het is gewoon heel gek om te zien hoe je reageert op zo'n virtuele dingen. 

Roepen en tieren

nah4PP0bHIJSFJ7giKMt0Lsh850pcbUyJSbmx5aA.jpeg

En dan volgt de apotheose, op de grote mat. Je krijgt, heel erg ghostbuster gewijs, een pc op je rug, een bril op je hoofd en een wapen in je hand. Ze droppen je in één of andere wereld, waar je samen (met maximum 6 personen) vecht tegen demonen. Romantiek hoef je hier dus niet te zoeken. Ik ben absoluut geen gamer en al zeker niet als het om schieten en vechten gaat. Maar dit is zooo knap gedaan! En je gaat er automatisch zooo hard in mee! Je verstoppen achter muurtjes die er niet zijn, springen op een wankel vlot en denken dat je gaat vallen, keihard schrikken als er plots een vieze beest voor je neus staat,...

Roepen, tieren en zweten als een zotte. (Ik ben dan ook nogal enthousiast van aard.) Je kan dus op zo'n momenten alleen maar hopen dat de toeschouwers je niet stiekem aan het filmen zijn om dit nadien op het internet te zwieren. 

praktisch?

Momenteel zijn er 2 locaties waar je dit kan doen, in Gent en in Antwerpen, met elk zijn eigen avonturen. Ze werken enkel met reservaties. Je kan er dus niet zomaar binnen stappen, ook niet als je enkel de kleinere spelletjes wil spelen. 

De minimumleeftijd staat op 12 jaar, omwille van het geweld en het gewicht van de PC rugzak. Maar naar de moeilijkheidsgraad gekeken kunnen kinderen van 10 dit ook al doen.

Per persoon betaal je €38,99. Kom je met meer dan 5 dan betaal je €34,99. Niet goedkoop, zeg ik (ook al vond ik het echt wel tof!). De techneuten aan mijn zijde, zeggen dat dit zijn prijs wel waard is. (Ge weet zeker niet hoeveel technologie daar in zit?)

Ze zijn nog maar pas sinds september bezig met dit project, dus hier en daar moet je hen nog wat schoonheidsfoutjes vergeven en ook de niet gezellige omgeving. Maar ze werken er aan, dus dat komt helemaal in orde!

Meer informatie? Check hier!