Soms vraag ik af waarom ik dingen weet wanneer ik ze niet meer moet weten. Zo had ik bijvoorbeeld graag geweten dat deze bedjes bestonden toen ik ze nodig had zo'n twaalf jaar geleden. Maar wie weet, wil jij mijn random kennis wel weten? Dus aan alle slashparents die zich eerder chronisch vermoeide duiven voelen, deze babybedjes veranderen binnenkort misschien je leven. 

Smart baby bed 

Google Snoo Smart Sleeper, en wow. Ofwel hebben die daar echt goeie marketingmensjes aan boord, ofwel is dit bed écht geniaal. Het slimme bed zou reageren op het gehuil van je baby mét bewegingen en geluid. Zacht gehuil zorgt voor 'vallende druppels op een dak', en gaat je baby er helemaal voor dan produceert het bed het geluid van een stofzuiger. Very rustgevend voor kinderen, zo blijkt uit de lovende recensies all over the web. 

Helaas is de Snoo Smart Sleeper op dit moment enkel te koop in USA en Canada, en recent in de UK. Je moet er wel een smak geld voor over hebben, het bedje kost meer zo'n 1200 euro. Maar wie wil niet betalen voor slaap?! 


Zet hem in z'n bubbel

Dit babybedje ziet er wat futuristisch uit. En eerlijk gezegd ook niet zo handig tijdens een verhuizing. Maar schattig, dat wel. De designer baseerde zich voor het ontwerp op de typische Russische Roly-Poly poppetjes wat meteen maakt dat dit hele bedje heerlijk meewiegt bij de bewegingen van de baby. Anne Geddes zou niet weten waar ze het had. (En als je niet weet wie Anne Geddes is, dan voel ik mij oud of scheelt er gewoon wat aan jouw algemene kennis van de jaren '90! :-))

Ah ja, ook weer erg dure slaap hier. Voor het Bubble Baby Bed betaal je 2500 dollar en is te gebruiken tot de leeftijd van 6 maanden (!!) Lig er alsjeblieft nu niet wakker van. 


Met z'n allen samen

Het familiebed is al even weer aan het boomen. Met z'n vieren, vijven of zessen (ik stop hier met tellen, want je snapt 'em wel zeker?) samen in één groot bed wint aan populariteit. Gezellig 'nesten', de kinderen op 't gemak laten 'aarden', het is iets wat we al eeuwen deden voordat we beslisten om onze baby's in een aparte kamer te stoppen en hen te laten huilen. De ellebogen of knietjes moet je er wel bijnemen (en het gebrek aan privacy, wat we even niet vermelden). Maar bij onderstaand familiebed zijn de gevaren van cosleeping met een baby alvast uitgeschakeld!

Baby, drive my car

Dit bedje werd enkele jaren geleden luid aangekondigd. Want automerk Ford ontwikkelde MAX Motor Dreams, een ledikant die het autogevoel helemaal kopieerde. Trillingen, geluid en lichtjes inclusief. Voor de ouders die ten einde raad met hun huilbaby nachtelijke autoritjes maakten, was dit een mogelijk einde van hun miserie. 

Hoewel dit een geweldig idee klinkt en er overal oohs en aahs te lezen zijn op het net, vind ik er niets meer over terug na 2017. Was het enkel een goeie reclamestunt? Boe! Laat het dan een inspiratie zijn voor een andere ondernemer!


En een slecht idee van de nonkel

Tenslotte nog dit heel slecht idee: maak geen custom made bedje voor een baby waarin het lijkt dat hij aangevallen wordt door een haai. Doe dat niet. Ook niet als het grappig lijkt. En zeker niet als cadeau aan al oververmoeide ouders. Nonkel Joseph deed dit wel