Een spelletje op een ruimteschip, rare wezentjes, vermoorden…
 Het klinkt vreemd, maar het spel Among Us
is al een tijdje ra-zend populair! Je bent deze wezentjes vast en zeker al wel eens
ergens tegen gekomen of je hebt al meer dan eens de zenuwen gekregen van je kind die het
spel al uuuuuuren speelt. Among Us heeft een trekje van Cluedo en De Mol, je moet op zoek
naar de moordenaar die alles saboteert. Ahja, good to know: het is geen
gezelschapsspel, gewoon een appke.

Crew mate of impostor

Among Us speelt zich af op een ruimteschip. Je speelt samen met andere spelers, online tegen willekeurige spelers of je kan vrienden uitnodigen via een code. Leuk toch om op afstand toch samen een spelletje te spelen.

Als speler behoor je oftewel tot het team van crew mates of je bent de impostor. Als crew mate is het doel van het spel om in het ruimteschip taakjes uit te voeren. Wanneer elke crew mate zijn deel van de taakjes heeft uitgevoerd, winnen zij het spel. Tenzij de impostor hier een stokje voor steekt en alles saboteert of zelfs iemand vermoordt.

Als impostor is jouw taak: de rest saboteren zodat ze hun taken niet kunnen uitvoeren, vermoorden en niet betrapt worden, sabotage level 1000!

Als iemand vermoord is, moeten de spelers (inclusief de impostor) discussiëren over wie de impostor kan zijn. Na de discussie kan je stemmen op wie jij denkt dat de impostor is en degene met de meeste stemmen wordt van het ruimteschip gezwierd. Zo gaat het spel verder tot de echte impostor wordt ontmaskerd. 

Don't judge untill you try

De game is toch wel vrij leutig om eens te spelen. Het is zeker en vast niet alleen voor tieners. Er zijn zelfs heel veel Youtubers die het spel nu live spelen zodat anderen kunnen meekijken, zoals dat bij fortnite ook werd gedaan. Remember? 
Wij kunnen het ons al inbeelden: familiefeest via de laptop, want ja covid is nog steeds among us, haha! Iedereen zijn smartphone erbij en speel een spelletje. Nonkel Jan, zijde gij de impostor?

Is online spelen wel veilig?

Je kan het spel online spelen met andere, willekeurige spelers in Europa. Voorzichtig is àltijd nodig, maar bij Among Us is het risico beperkter. Hier hoef je enkel te chatten met andere spelers over wie de impostor is. Geen camera, foto’s of persoonlijke gegevens… Andere spelers zien enkel je naam die je zelf hebt gekozen, dus die kan je lekker verzinnen! No worries, probeer het gewoon eens zelf!