Op een bepaald moment gebeurt het. Je kinderen willen voor hun
verjaardag/lentefeest/kerstmis/ whatever feest… niet langer dat stuk speelgoed (dat net in
promotie is). Ze willen ook geen verrassingsgeschenk meer van de meter. Nee hoor. Ze
willen geld! AG Insurance bedacht de idéale app hiervoor: Yongo! En wij zijn enthousiast!
Damn right, money time!

Jawel, die kinders van jou hebben iets groter op het oog: een skateramp voor in de tuin. Of, oh joy, hun eerste smartphone. Yes, geld om met de vriendinnen naar een pretpark te gaan! Ook kleinere kiddo’s van vandaag verliezen het noorden niet. Die  zoeken met de gekregen centjes liever zelf hun gading in de speelgoedwinkel. En je hebt natuurlijk ook de eenhoorns die gewoon willen sparen voor later. Bestemming onbekend.

De enveloppekes

En daar komen ze dan. De gekende envelopjes met geld. Last minute, net voor het feest, proppen we het geld- je weet wel, het bedrag dat nog toevallig in onze portefeuille zit - in een omslag. Dat duwen we vervolgens in de handen van de feestneus. Maar zelden hoor of zie je als gever nog wat met het geld is gebeurd.

Aan de ontvangerszijde zwerven de enveloppes vaak nog een tijdje rond in huis. Het geld geraakt meestal niet of met héél veel vertraging op een bankrekening. We geven schoorvoetend toe dat we bij Maison Slash zelfs al eens geld uit één van de enveloppes hebben ”geleend”. We moesten de wafelverkoop op school nog dringend sponseren. Woops.

Yongo for the rescue

Dat kan beter, vinden wij bij Maison Slash. Dat dachten ze bij verzekeraar AG Insurance gelukkig ook. Recent ontwikkelden zij het spaar-en beleggingsplatform Yongo, met daaraan gekoppeld een handige app voor ouders en kinderen om te sparen voor dat must have - cadeau of voor de toekomst. En weet je wat écht tof is? Vrienden en familie kunnen lekker meedoen! Eenmalig of via een wederkerende opdracht, een soort crowdfunding voor kinderdromen dus.

Oewerktda?

DmVh2M1UU2eADOEBzy0uP2stwMeWKbXGNK3P7VSb.png

Hoe werkt Yongo nu concreet? Via de Yongo app of via de website Yongo.be kan je als ouder voor één of meerdere kinderen een account aanmaken. (Hyperbeveiligd, off course. Het gaat hier wel om centen hé.) Op die manier hou je zelf het overzicht en kan je je eigen spaardoelen instellen. Olaakes, die spelcomputer of grote kindjes-fiets komen plots heel wat bereikbaarder over! Dankzij een eigen profiel kunnen de kinderen de vooruitgang zélf volgen.

Ben je een star of een moon?

6e4G2Y31k87PxWb2SwsFkWr6ASkjM3KUwPgt2QVd.png

Account aangemaakt en klaar om te sparen? Dan heb je de keuze tussen een Yongo Moon of Yongo Starpakket. Bij Yongo Moon heb je een gewaarborgde rentevoet. Bij Yongo Star ga je voor meer rendement door beleggingen in fondsen. 

In beide gevallen kan je zowel op lange als korte termijn sparen. Op langere termijn kan een duwtje in de rug zijn voor als de kinderen meerderjarig zijn. Of met een kortere looptijd, voor dat duurder paardrijkamp of die stuntstep.  Dat laatste noemen we Yongo Dreams, en dat geld is meteen beschikbaar. 

 Caaaaashen! 

Eenmaal een account aangemaakt, kan je dus beginnen cashen, euh, aan de slag bedoelen we, en sparen, uiteraard. Ouders, familie en alle andere supporters kunnen vanaf een minimumbedrag van tien euro helpen bouwen aan de kleine of megalomane dromen van de kinderen. 

Dat kan éénmalig zijn voor een evenement, zoals een communiefeest, of voor een bepaald project (ik wil naar Disneyland, mama!). Maar het kan ook wederkerend, bijvoorbeeld zo’n geweldige grootouder die regelmatig een centje opzij wil zetten voor de kleinkinderen.  Yongo laat ook toe om een welgemeende merci te sturen naar familie en vrienden, wanneer een spaardoel werd bereikt. Dat vinden wij nu echt top, sé!

Dankzij de app kan je trouwens overal waar je een internetverbinding hebt overschrijvingen doen. Dus ja, ook op weg naar het feest, zoals wij waarschijnlijk weer zullen doen. Woops. Again.

Maison Slash  loves Yongo, en terug

"Seg, zo geweldig!", denk je nu als slashparent sowieso. Want die kinderen moeten toch eens dringend met geld leren omgaan! "Want nee, dat geld komt niet zomaar eindeloos uit dat kaske aan de muur. " Alleen al om dàt uitgelegd te krijgen aan je kinderen, en nog zoveel andere geldgeraleteerde onderwerpen bespreekbaar te maken, werkt Maison Slash vanaf nu één jaar lang samen met Yongo van AG Insurance. Verwacht je maandelijks aan zot interessante artikels rond sparen, kinderen en geld! Heb je een specifiek onderwerp of vraag rond kinderen en geld, stuur dan gerust in via alloallo@maisonslash.be.

Geprikkeld om samen te sparen met Yongo? Ouders kunnen gratis een Yongo-account aanmaken op www.yongo.be of de Yongo-app gratis downloaden in de App Store (voor iPhone en iPad) of gratis ontdekken bij Google Play. Of je kan ook al eens kijken naar dit filmpje!
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen Yongo. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.