Het is misschien nog iets uit onze Arielle-tijd, maar zwemmen als een zeemeermin staat bij velen (jawel, ook na rondvraag) op de bucket list. Ook bij slashparent Eva. Zij bleef niet dromen, zij bestelde gewoon een staart.  EVA Hoewel ik een grote fan ben van de zee (gaande van stevige strandwandelingen in de herfst tot deugddoende aperitiefjes op het strand in de zomer), ben ik niet zo’n waterrat. Bij de Noordzee denk ik vooral aan de kwal die eens naast mij kwam zonnen op mijn luchtmatras toen ik een jaar of 10 was en elke zee buiten de Noordzee verdenk ik van grote witte haaien te huisvesten. Zwembaden zie ik dan weer als de ideale manier om snel even af te koelen om er dan even snel weer uit te klauteren. Maar aangezien ik 3 kleine en 1 grote waterrat in huis heb, word ik meermaals per vakantiedag dwingend verzocht om mee te doen aan allerlei wateractiviteiten. "Ringen opduiken”, “bodyboarden” (ga maar naar papa!!) “springen over de golven” of “om ter snelst het zwembad over” . Dit met allerlei variaties boven water/onder water/met zwemvliezen/zonder zwemvliezen/op een opblaasbare krokodil/zonder opblaasbare krokodil … de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor mij is Ariël géén merk van waspoeder, en Splash stond naast Dirty Dancing en The Sound of Music in mijn must-sees-filmlijstje tijdens mijn lagere schoolcarrière Ook met de bewoners van de zee heb ik niet echt een vertrouwensband. Duiken met haaien zal nooit of te nimmer op mijn bucket list staan. “Liever een zeetong of kreeft op mijn bord dan tegenkomen in de zee” zou mijn motto kunnen zijn wat vissen, week- of schelpdieren betreft. Maar toch is er één zeewezen dat mij altijd heeft kunnen bekoren. Misschien juist omdat ze niet helemaal echt is en omdat de kans van er eentje tegen te komen in levende lijve quasi onbestaande is. De ZEEMEERMIN, mermaid, sirène … het mythische vrouwenwezen met een vissenstaart. Voor mij is Ariël géén merk van waspoeder en Splash stond naast Dirty Dancing en The Sound of Music in mijn must-sees-filmlijstje tijdens mijn lagere schoolcarrière.

Zwemmen als een zeemeermin, ik doe het! Ah nee, toch niet

Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen bleek dat er blijkbaar nog mensen zijn die (al dan niet stiekem) een zwak hebben voor zeemeerminnen. Zo ontdekte ik op de Bali-stijl website balibeach.be van een oud studiegenoot dat dromen kunnen uitkomen, nl. zwemmen als een echte zeemeermin. En dit door een ecologisch verantwoorde (ah ja) en uit recyclage materialen vervaardigde zeemeerminstaart! Het geheel bestaat uit een zwemstaart waarin je je voeten schuift, een nauw aansluitend pak dat je benen en lijf omtovert tot zeemeermin en een bijpassend topje.

Mijn dochter doet het!

De droom om zelf te zwemmen als een echte zeemeermin heb ik al lang geleden opgeborgen (het lijfje is echt NAUW aansluitend), maar te zien aan de fonkelingen in de ogen van mijn oudste dochter werd de droom doorgegeven. Dus gewillige slachtoffers om de zeemeerminstaarten te testen, check! Samen met haar beste vriendinnetje werden de staarten met veel gegiechel gepast. Makkelijk is het niet en stappen met een staart is ook niet zo handig (maar zeemeerminnen hoeven dan ook niet te stappen en worden door sterke mama-armen naar het water gedragen).   zeemeermin Echt zwemmen met de staart lijkt nog een beetje voorbarig en vraagt toch wat oefening aangezien ik nog net kan beletten dat mijn dochter gewoon naar beneden zinkt met staart en al. Misschien dat er in de toekomst tijdens de zwemles, naast de schoolslag, rugslag, crawl en aanverwanten, ook de nodige aandacht kan besteed worden aan de zeemeerminslag. Maar ik denk dat het aspect van “kijk, ik ben een zeemeermin”  voorlopig primeert op het sportieve aspect ervan. Maar één ding staat als een vin boven water, plezier in ieder geval verzekerd!! En ze zou gezonken zijn in stijl, want de staarten zijn echt prachtig gemaakt. En zo wordt de droom van 8-jarige meisjes of de droom van alle meisjes of de droom van alle vrouwen die zich nog meisje voelen toch weer wat tastbaarder dankzij de zeemeerminstaarten. “Always be yourself, unless you have a fin. Then always be a mermaid.” eva samynSlashparent Eva Samyn (41) is mama van zoon Vic (6)  en dochters Elise (8) en Alex (4). Bedrijfsjuriste / levensgenieter / Londen lover / houdt van lekker eten (liefst door anderen bereid) / aperitieven in alle maten en vormen / vindt wisselende seizoenen heerlijk.