Plan je een vakantie in eigen land deze zomer? Wadenkte! Lang genoeg in ons kot gezeten! Maar waar naartoe? Met deze reisboeken ontdek jij ongeziene Belgische pareltjes. Blijkbaar hoef je helemaal niet ver te reizen om prachtige plekjes te ontdekken! Al geven we wel nu al toe dat er soms eens over de grens naar Nederland gesprongen wordt ... 

1. Het boek voor ontdekkingsreizigers in België

Greetje en Kristien zijn ontdekkingsreizigers met een boon voor België. En wat nu er kinderen zijn? Gewoon meepakken! Na hun succesvolle eerste boek 'België voor kinderen en hun baasjes' brengen ze een nieuwe gids uit, die ze 'Het boek voor ontdekkingsreizigers in België' doopten. Het resultaat is samengebald tot een 50-tal lijstjes: de vier gezelligste kampeerplekken in Vlaamse tuinen, twee adembenemend mooie startplaatsen voor een kanotocht, de twee zotste nachten om nooit te vergeten, de drie coolste plekken voor een weekend in het wild, de vijf mooiste plekken voor architectuurfans in Brussel, en nog zo veel meer. 


2. The Hidden Belgium

Een alternatieve gids die 300 hidden hotspots in België op de kaart zet. Een persoonlijke ode van journalist en auteur Derek Blyth aan wat volgens hem het vreemdste land ter wereld is. En als je er over nadenkt... Ons landje is soms toch wel alle gekheid op een stokje, hé? Niet overtuigd, find out for yourself met Hidden Belgium.

3. Uitjes en nachtjes 

Samen met haar dochter ging Ellen Mattheeussen een jaar lang op zoek naar adresjes die net even anders zijn. Zo van die uitstapjes waar je van de ene verbazing in de andere valt, je geniet met al je zintuigen en waarvan je nog heel lang blijft nadromen. Al die plekjes bundelde ze in Uitjes & Nachtjes, met 130 adresjes in België en Nederland (je krijgt er dus een van onze buurlanden gratis bij!).

4. Time to momo: kidsproof

Ook in dit boek krijg je niet alleen superdemaxe stedentrips in België voorgeschoteld, maar krijg je er ook Nederlandse tips bij. Ook met dit boek toont het online platform Time to momo wat het belooft: lokale auteurs die uit liefde voor hun stad alleen de échte highlights met je delen. En dat kidsproof! En of we daar benieuwd naar zijn! 

Wanneer zijn we weg?