Ouders van tieners, this one is for you! Pasen komt eraan en dat betekent wegdromen van de goeie ouwe tijd waarin onze kleine kinders vol geloof eitjes raapten in den hof. Met non-believers/tieners in huis, draait Pasen vooral om chocolade eten, chocolade eten en euh, chocolade eten. Pas op, daar is uiteraard niks mis mee hé. Want, we know, chocolade. is. life. We hebben die indigeste achteraf er keihard voor over. Maar de pret van het eitjes rapen is er bij onze tieners toch wat af en dat vinden wij zonde. Aha! Maison Slash zou Maison Slash niet zijn als wij daar geen geniale oplossing voor hadden. Dus hou u vast aan de handvaten van de snoepkast, wij presenteren u: de paasrace teenage edition van Milka

Of dat wilt zeggen dat jij dit jaar gewoon weer ongegeneerd foto's kan maken terwijl je tieners in de tuin de tijd van hun leven hebben? Hell yes, 't zal wel zijn! 't Wordt net als vroeger, maar dan met dat tikkeltje meer uitdaging zodat je non-believer kinders het ook plezant vinden. Oh en deze paasrace is bovendien helemaal park-proof, voor als je geen tuin hebt. Helemaal mee? Begrijpelijk. We leggen hieronder even uit hoe dat dan allemaal in zijn werk gaat.

Minimaal denkwerk, maximale pret

Die titel alleen al zegt genoeg, nee? Omdat een tiener uit bed krijgen al een job op zich is, deden wij het denkwerk in jouw plaats. Het enige dat jij moet doen is de twee free downloads die wij maakten, afdrukken en in 4 simpele stappen heb jij die paasrace volledig op poten gezet, en dat gewoon in je eigen hof. In de free download vind je het stappenplan en de uitleg voor je kinders (ha, jij moet het concept dus niet eens zelf uitleggen hé!). Ready? Set. Go!

Wathebjenodig?

  • Minstens één tienerkind. Te herkennen aan geluiden als 'wajow' en 'yeet'. Volg het spoor van rondslingerende sokken, dan vind je ze vanzelf.
  • 25 brochettestokjes
  • Plakband
  • De afgedrukte free download met daarin: het stappenplan, de vormen voor de prikkers en de speluitleg voor je kinders
  • Last but not least en zelfs verrrry important: Milka paaseitjes (minstens de roze, oranje en gele exemplaren en Milka Oreo eitjes). 

Oedoededa?

Ha, dat staat allemaal haarfijn uitgelegd in de free download met het stappenplan. Maar hier heb je al een kleine preview:

Stap 1: knippen en plakken

Knip de paashazen, eieren en andere vormen die je in de free download vindt, uit. Kleef die op de brochettestokjes, zoals op de foto hieronder.

Stap 2: prikkers verspreiden

Verspreid volgende prikkers op willekeurige plaatsen in de tuin of in het park, afhankelijk van waar je speelt.

- 5x prikkers met een rebus erop. Die rebussen vormen tips voor waar jij de eitjes hebt verstopt. Opgelet, er is een rebus voor 'rugzak' én een rebus voor 'handtas'. Je kiest zelf of je die al dan niet gebruikt, afhankelijk van wat jij in huis hebt/meeneemt naar het park.
- 5x prikkers met een pijl, die wijzen naar plaatsen waar jij een eitje hebt verstopt.
- 6x prijzenprikkers met opdrachtjes
- 2x prikkers die zeggen van 'HIER!' maar in kleine lettertjes ook van 'Ha, prank!'
- 3x wortels en 3x fopwortels die horen bij één van de opdrachtjes van de prijzenprikkers
- 2x paashazen die geheel ter decoratie deel zijn van het spel. Als je kinders als gekken op zoek gaan naar de betekenis of het nut van die paashazen, laat ze dan vooral doen. 

Stap 3: eitjes verstoppen

Verspreid de Milka paaseitjes op volgende plaatsen:

- in de buurt van water (de tuinslang, een vijver, een fles water, een plas…)
- in je rugzak/handtas (afhankelijk van welke prikker je in stap 2 koos)
- op de plaats waar de pijlenprikkers naar wijzen
- ergens onder (onder een bloempot, onder een picnicklaken, onder een glijbaan…)
- in de buurt van hout (een tak, een houten lepel, een tuinhuis…)
- ergens hoog (in een boomhut, op een hoge vensterbank, in een boom…)
- leg een fop-ei (een gewoon kippenei) op een plaats naar keuze
- verspreid minstens 3 verschillende kleuren Milka paaseitjes (roze - geel - oranje) over de tuin/het park
- verspreid minstens 3 Milka Oreo eitjes
- verstop 3 eitjes met een vulling (praliné bijvoorbeeld) op een plaats naar keuze

Stap 4: sit back and relax!

Geef de speluitleg (die vind je achteraan in de free download) aan je kinders, zij doen de rest!

Voila, da's al! Supersnel, supergemakkelijk en superplezant. Succes, slashparents, en geniet ervan he! Happy Indigeste - euh, Easter! 

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Milka. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.