Gek hé, het lijkt precies alsof 1 september nog maar een week geleden was, maar ondertussen komt de herfstvakantie er al weer aan. Kunnen we deze
herfstvakantie eigenlijk wel leuke dingen doen? Iets gaan eten of drinken zal er alvast niet inzitten... maar zijn er dan wel leuke uitstapjes te maken op een coronaproof manier? Jahahaha, en wij weten waar! Benodigdheden: een mondmasker.

Filem'on Festival

Wie het graag een beetje rustiger heeft, kan genieten van een van de vele films die het Filem'on filmfestival in Brussel vertoont. Er zijn films vanuit verschillende genres en ze zijn voor een publiek van 2 tot 16 jaar. Dit jaar is de rode draad 'ecologie' en dit zal je in elke film wel op een bepaalde manier tegenkomen. Leuk en wie weet leer je nog wel iets!


What About Corona? De films spelen in verschillende zalen, maar zoals elke cinemazaal zullen er regels gehanteerd worden zodat je op een veilige afstand van elkaar zit. 

Beach Clean Up

Op 4 november is ook in Koksijde ecologie de grote rode draad. Een herfstwandeling op het strand én iets goeds doen voor het milieu, da's eens iets anders. Gratis en voor niks kan je je aanmelden om mee zwerfvuil te ruimen en zo onze kust een beetje properder te maken. Kan je niet in de herfstvakantie? Geen probleem, jij krijgt nog een tweede kans, op 23 december is er nog een Clean Up!


What about Corona? Kan het veiliger dan dit? NOPE! Wandelen in de buitenlucht, afstand houden van elkaar en mondmasker op! 

Iedereen Rubens

De pest is een pandemie die de wereld meerdere keren heeft overheerst. Deze pandemie kennen we vooral uit de geschiedenisboeken en thank god, want zo hele dagen binnen blijven zodat je niet besmet wordt, onvoorstelbaar! Niet?

Foto: Gert Swillens

De belevingsexpo 'Iedereen Rubens' gaat door in de Sint-Martinuskerk van Aalst en neemt je helemaal mee terug in de tijd. Het schilderij 'De Heilige Rochus door Christus aangesteld tot patroon van de pestlijders' van Rubens, wordt op een unieke manier tentoongesteld op de zolder van de kerk. Zet je kinderen aan het werk en laat ze zelf schilderen, misschien krijgen ze wel tips over hun kunstwerk van de grote schilder himself! 

What about Corona? Tickets kan je online bestellen en je kan een uur van aankomst selecteren waardoor iedereen veilig en om beurten de expo kan betreden. 

Tik Tak-expo

No way! Kan het nog nostalgischer worden dan dit? Ik denk het niet!
Tot eind januari kan je in Oostende naar de Tik Tak-expo gaan. Laat je kinderen kennismaken met hét programma van jouw jeugd en geniet zelf ook nog eens van het méga-nostalgisch gevoel van Tik Tak, de klassieker der klassiekers.


What about Corona? Er zijn per tijdstip maar een beperkt aantal tickets beschikbaar zodat er niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Tik Tak, tijd om een ticket te reserveren!

De Grote Schijn

Een zintuigprikkelende wandeling tussen de bomen over een feeëriek verlicht pad? Klinkt magisch, en het bestaat! Het Rivierenhof in Antwerpen wordt vanaf 30 oktober helemaal omgetoverd tot een sprookjesachtig bos waar je kan genieten van een unieke avondwandeling. Wie het liever nóg een beetje rustiger heeft, kan vanaf 21u30 in stilte genieten van de fluisterwandeling. De buitenlucht was toch goed voor onze gezondheid, hé?


What about Corona? Je kan zelf kiezen op welk tijdstip jij aan je wandeling begint, zo vertrekt niet iedereen op hetzelfe moment en zal er voldoende ruimte zijn om met een veilige afstand tussen elkaar te wandelen.