*Ding* het geluid van het zoveelste berichtje gaat af aan de eettafel. Vroeger....aaah (slaagt genaakbare zucht) een simpelere tijd zonder smarthphones, seflies en likes. Waar wij nog moesten een belleke doen naar onze vriendinnen, wordt nu een eenvoudig WhatsApp berichtje gestuurd. Het nieuwe tijdperk gaat snel, razendsnel. En wij moeten mee. Kunnen ook niet anders. Heb je nog altijd veel vragen rond social media? Kijk dan zeker deze vijf netflixseries en films! 

Black mirror

Volgens de schrijvers van deze 'wow, wat heb ik net gekeken' serie verwijst Black Mirror naar het spiegelbeeld dat je krijgt als je je gsm uitzet. Deze serie is me er eentje, iedere aflevering vertelt een apart verhaal met een nieuwe cast. De snelle technologische ontwikkelingen in de 21ste eeuw is het centrale thema in alle episodes. Een hele boterham, hè? Nestel je knus onder je dekentje, neem je popcorn erbij want Black Mirror vergeet je niet snel! 

The social network

.

Rinkelt Marck Zuckerberg een belletje? Dieje van Facebook, inderdaad! The Social Network is een verfilming van zijn leven. The good, the bad and the ugly! 

The Circle

The Circle kon gewoon niet ontbreken in een Netflix lijst over sociale media. Het concept is simpel. Denk competitie, denk sociale media en reality en je krijgt The Circle! De tien deelnemers worden opgesloten in aparte appartementen en kunnen enkel communiceren via "The Circle". Ze kunnen zich dus volledig anders voordoen dan ze eigenlijk zijn . Regelmatig wordt aan de deelnemers gevraagd om elkaar punten te geven. Degene met de meeste punten (de influencers) kunnen dan andere contestants blocken. Op het einde blijft één iemand over die gaat lopen met maar liefst 100.000 dollar! 

American Meme

Opnieuw een documentaire! Joepie, laat maar komen! American Meme. De andere kant van sociale media. De mindere, lelijkere kant want die bestaat jammer genoeg ook. Negen Amerikaanse celebrities vertellen over hun ervaringen met sociale media. Heel rauw, heel echt. 

Social media, een raar beestje toch he?