Het is weer boekenbeurstijd, dat wil zeggen dat de artikels met boekentips je waarschijnlijk rond de oren vliegen. Toch kunnen we niet achterblijven, want als magazine voor ouders hebben wij uiteraard een speciaal voor jou uitgekozen selectie. 

Keukenkaat aan de kook - Marieke Van Riel

[embed]https://www.instagram.com/p/9mK2wFiw11/?tagged=keukenkaat[/embed] Een (voor)leesboek én kookboek in één! Je kan het heerlijke verhaal van mondige Kaat samen met zoon of dochter lezen, en vervolgens ook samen aan de slag gaan in de keuken. De recepten zijn rechtstreeks uit het verhaal geplukt, en zijn extra gemakkelijk en haalbaar voor kinderen. Een heel fijn samen-doeboek! Uitgeverij Loopvis heeft nog andere toffe boeken, bijvoorbeeld één over het kleinste kamertje...

Mum & Me - Petra De Pauw

[embed]https://www.instagram.com/p/BLijshUABPz/?taken-by=petradepauw[/embed] Ooit al gedacht om een bucket list op te stellen met je kind? Welke dingen wil je samen beleven? Waarover wil je samen praten? En hoe leer je elkaar écht kennen. Via dit Mum&Me-boek van Petra De Pauw krijg je allerlei opdrachten om samen te doen. Dit zijn geen herinneringen bijhouden, dit zijn er nieuwe maken! Dit is de versie voor moeder en zoon, eerder verscheen er al een meisjes-versie.

Zegt zoonlief - Chantal Pattyn

[embed]https://www.instagram.com/p/BLZWSenBgA_/?taken-by=borgerhofflamberigts[/embed] Hartjes voor Chantal Pattyn. Want als rasechte SlashParent combineert ze haar leven als moeder met dat van radiopresentatrice en nethoofd van Klara. En nu dus ook als schrijfster. Sinds 2013 noteert ze de gesprekken met haar zoon. "Omdat er uit een kleine mond vaak grote waarheden komen." Het artwork van dit kleine, prachtige boek werd verzorgd door kunstenares Anouk De Clercq en vormgever Michaël Bussaer.

Help mijn kind denkt aan seks - Goedele Liekens

[embed]https://www.instagram.com/p/BJC_0qIAIaX/?taken-by=horizonboeken[/embed] Goedele Liekens doet het weer. Alweer een nieuw seksboek, maar deze keer specifiek gericht op het seksuele (be)leven van je zoon of dochter. "Hoe moet je reageren als je kind naar porno op internet kijkt?" Of "wanneer vertel je waar baby's écht vandaan komen" Kan een handig boekje zijn om in de kast te hebben staan bij noodgevallen. Want oh ja, hoe langer je wacht met seksuele opvoeding, hoe ambetanter het wordt. Zeg dat Goedele het gezegd heeft!

Het grote receptenboek tegen verveling - Martena Duss

[embed]https://www.instagram.com/p/8z8qx_Lh1l/?taken-by=thisismartena[/embed] Toegegeven, dit boek dateert al van een jaar geleden. Maar omdat we dit zo leuk vinden, krijgt dit boek tòch een plaatsje in onze lijst. Auteur Martena Duss is dan ook een bijzonder veelzijdig persoon. "Maak een gezelschapsspel van groenten. Kruip in een iglo, maak zelf ijslolly's of ga op zoek naar dierensporen." De fantasie van Martena  zorgt er inderdaad voor dat je je nooit never jamais nog verveelt (of ok, jouw kind, wij vervelen ons namelijk nooit).