Nu we weer in het stuk jaar beland zijn waarop de namiddagen al avond zijn, is voorlezen een geweldig idee. Wij doen graag mee met de magische Sintgekte, maar dan liefst met verhalen die wat passen in de tijdgeest. Dus hier voor jou: 5  prachtige Sintvoorleesboeken geselecteerd door het slimme team van Iedereen Leest! 

Het huis van Sinterklaas 


Wat gebeurt er in het huis van Sinterklaas als hij cadeautjes rondbrengt naar onze ondeugende kinderen? Er moet toch iemand op het huis passen? Ahja! De Pieten die nog niet groot genoeg zijn om mee met de Sint te varen natuurlijk! En hoe ze dat doen, ontdek je eindelijk in dit megatoffe voorleesboek. Super tof, en ook nog eens op rijm!

Het huis van SinterklaasNaomi Tieman, Marieke Nelissen (ill.) - Gottmer, 2017 (+4) 

Piet en Sint en het slimme kind 

 

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Nee nee, ook niet bij onze goede oude vriend. Op de spannendste nacht van het jaar, wanneer Sint, Piet en Slechtweervandaag pakjes rondbrengen, begint het plots te stormen. Ze kloppen aan bij een huisje waar het licht nog brandt, in de hoop dat ze daar mogen schuilen. 

Piet en Sint en het slimme kind - Gerda Dendooven - Querido, 2018 (+4)

Wie durft? zegt Sinterklaas


't Is eens iets anders, he. Kattenpieten in plaats van mensenpieten. Wanneer ze op een avond pakjes gaan rondbrengen, staan ze oog in oog met de schrik van hun leven. Geen kat wil door de schoorsteen kruipen om Brian zijn pakjes af te leveren. Is Brian dan stout geweest? Of zit er een labrador in het spel? Leuk verhaal met ‘verkatte’ sinterklaasliedjes zoals ‘Daar wordt aan de deur gekrabd’ en 'Hoor wie krabt daar kinderen’. Creatief seg!

Wie durft? zegt Sinterklaas - Bette Westera, Barbara De Wolf (ill.) - Levendig Uitgever, 2018 (+4)

Het geheim van Sinterklaas 


Kinderen houden van pakjes. En het liefst van al héél veel pakjes. Maar, dit jaar is de jonge Rik een uitzondering op de regel. Hij wil maar één ding en dat is het geheim van Sinterklaas, het eeuwige leven, ontrafelen. Misschien kan hij zo zijn doodzieke opa redden. Een hartverwarmend verhaal! 

Het geheim van Sinterklaas - Bart Van Nuffelen, Tim Van den Abeele (ill.) - De Eenhoorn, 2018 (+8)

Het geheime boek van Sinterklaas 


Waarom zetten we eigenlijk elk jaar een schoen voor de goede oude Sint? Waarom is er zo een discussie rond de pieten? En, waarom geloven kinderen al decennia lang in Sinterklaas? Duik mee in de geschiedenis dankzij dit boek voor tieners!

Het geheime boek van Sinterklaas - Floortje Zwigtman, Sassafras De Bruyn (ill.) - Pelckmans, 2019 (+10)
Iedereen Leest wil jong en oud aan het lezen krijgen. ‘Meer leesplezier, meer lezers’ is het motto. Meer boekentips voor lezers tussen 0 en 18 jaar? Op de volledig vernieuwde website www.boekenzoeker.be vind je zeker een boek dat bij hem/haar past. Vink de categorie ‘makkelijk lezen’ aan voor een aanbod op maat van aarzelende lezers