Wij wedden dat veel kinderen deze uitspraken goed kennen: 'nu even niet, lieverd' of 'je schermtijd is op, schat' , en 'lees eens een boek'. En al zeker in corona-tijd. Als je dan een boekenkast hebt met onderstaande selectie doe-boeken erin, kan het dezer dagen al eens voelen alsof je de jackpot hebt gewonnen! Jij kan effe in je mailbox duiken, zij de nodige entertainment voor alweer een uur. 

Young Scientist Vakantieboek

LPE7vFsaV1AXHEyNKG4Q0VpbGnHwoQoNshjXYNuT.jpeg

Waarvoor gebruikten de Egyptenaren een slee? Wat is de koudste plek in het heelal? of Waarom waggelen pinguins? Met dit wetenschapsboek vol weetjes, raadsels en spelletjes komen je kinderen echt de hele corona-crisis wel door. Dit is een doeboek eerste klas! 

Young Scientist Vakantieboek - New Scientist - +8 jaar      

Ik zie ik zie een boek vol griezels

jC8i0cym1PLcNFdhP90nAL7ZOCM32f3kmauQoGv1.jpeg

Een boek waar je zoon of dochter met wat geluk even mee bezig is. Alles hangt af van zijn of haar verbeeldingskracht. In dit zoekboek met raadsels op rijm is eindeloos veel te ontdekken. Als je alle voorwerpen opgespoord hebt, blijft er nog meer dan genoeg over om je eigen raadsels mee te verzinnen! Ook heel erg leuk om er af en toe eentje samen te doen.

Ik zie, ik zie een boek vol griezels - Walter Wick, Jean Marzollo - Ploegsma - 5-12 jaar 

Mijn Reuze Zoekboek: reis rond de wereld

1BrtPu8RuXqHLgK6kaFP6IqvgFwtu1Vx47fZTSOv.jpeg

En als we zeggen: "reuze" zoekboek, dan bedoelen we reuze! Het boek meet wel een halve meter! En daarnaast is het ook een reusachtig, duizelingwekkend en betoverend kijk- en zoekboek, om urenlang in te verdwalen. Met 9 wereldsteden om te ontdekken, 10 personages die steeds terugkeren en wel 50 elementen om te zoeken op elke plaat. Een zoekboek, helemaal op jouw formaat! 

Ben je niet van de wereld, er zijn er ook nog heel wat andere thema's in de reuze zoekboeken: Monsters en magie, Sprookjes, Dieren en Doorheen de tijd.

Mijn reuze zoekboek: Reis rond de wereld - Julie Mercier - Van Halewyck - vanaf 4 jaar

Artie Farty Lab

zwuFkO9eQFn0dfiGtW43ZJNv6lD3DYcYJMHxqSBy.jpeg

Een all time favourite van Maison Slash. In keukenkastjes staan tientallen producten waarmee je te gekke knutselmaterialen kunt brouwen. Denk aan brooddeeg of perfect kneedbare klei, maar ook papier, oerverf en zelfs sneeuw kun je in een handomdraai zelf maken. In dit handzame boek zijn ruim twintig recepten verzameld voor de uiteenlopende knutselmaterialen. Uitgebreid getest door jong en oud en voorzien van originele, haalbare en vooral ook écht mooie zelfmaakideeën.

Artie Farty Lab - Nicoline van Slingelandt-Asselbergs - Loopvis - +5jaar 

Escape Boek

JLlJxmwFCb5ai1azeYJDXynrG6hPy6UHM0eKpz8C.jpeg

Kraak de codes en puzzel je door dit interactieve verhaal. Kun jij uit dit boek ontsnappen?Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen "inbreken', precies daar waar iedereen zijn geheimen en herinneringen bewaart. Lia is voorzichtig met andermans geheimen, maar zijn anderen dat ook? Laat je hersens flink kraken en los de raadsels op om erachter te komen waar het verhaal verdergaat. Zorg er wel voor dat je op tijd weer weg bent, anders ben je gedoemd om eeuwig rond te dwalen in het hoofd van een ander...

Escape Boek - Ivan Tapia, Linde Montse - Witte Leeuw - +10 jaar