Er zijn gelukkig nog zekerheden in het leven. Zo staat Ben Crabbé steevast iedere avond om zes uur op je scherm te blinken, blijft Johny Depp een hete tijger en zijn luisterboeken nog steeds helemaal top. Vooral dat laatste doet een paar welgekomen belletjes rinkelen in lockdowntijden. Haal die ouwe en nieuwe luisterboekenkennis nog eens van onder 't stof en laat je vooral volledig gaan met het grote luisterboekenlijstje! Yes, daar is nog een zekerheid: lijstjes! 

De real deal fysieke luisterboeken 

8X0PkRFmprJJ9H1aT5XlB5ZXsFtOfvdseR9Toitr.jpeg

Voor de allerkleinsten

 • Pluk van de Petteflet : Pluk en zijn onstuimige vriend Spijteblijt wonen samen in de Petteflet. Daar kunnen wel al eens zotte praktijken gebeuren. Als Spijteblijt op een dag lastig doet en ervoor zorgt dat de weerman de klimaten scheidt, is het aan de twee om een handje te helpen. Zullen ze op tijd de olifanten terug krijgen in het warme Afrika? En de pinguïns in Antartica? 
 • Jip en Janneke: Twee dikke vriendjes gaan op avontuur door het dagdagelijkse leven. Herkenbare situaties troef! Dat boek is opgedeeld in 75 mini verhaaltjes.
 • De kleine prins: Een piloot moet een noodlanding maken in de woestijn. Dat wordt er al snel eentje om niet meer te vergeten als hij een klein prinsje tegen het lijf loopt. De prins vertelt vol enthousiasme over de planeet waar hij vandaan komt en zijn ongelooflijke reizen naar andere planeten. 
 • Kabouter Korsakov: Het kabouterbos is een heel fijne plek om in te wonen. Vraag maar aan kabouter Korsakov en meneer Wattman, de glimworm. Daar komt echter verandering in als Dolf, de foute das beweert dat Kabouter Koraskov de magische verdwijnpaddenstoelen heeft gestolen. 
 • Dozijntje Nijntje: Twaalf knotsgekke verhaaltjes over Nijntje verteld door Nijntjesuperfans.
 • Zullen we zwaaien: Een typische dag in de crèche wordt hier gezongen, jawel gezongen, in twaalf liedjes. Dat gaat van het uitzwaaien naar dutjes doen en knutselen. Perfect om je koter klaar te stomen voor de crèche! 
 • Het gouden orkest: Een waar schouwspel van geluiden en muziekjes gegoten in vijf verschillende verhaaltjes. 

Lagere schoolkoters 

 • Sjakie en de chocoladefabriek: Sjakie is een arme jongen die samen huist met zijn vier grootouders. Als hij op een dag het gouden toegangsticket wint, wordt heel zijn wereld op zijn kop gezet. Hij mag namelijk de chocoladefabriek van de grootste chocoladefabrikant in de wereld gaan bezoeken: Willie Wonka. En Willie, dat is gene gewone. 
 • Hoe overleef ik mijn ouders?: Rosa van Dijk is bijna zestien, komt uit Groningen en heeft een vriendje: Neuz. Met haar vader heeft ze een moeilijke relatie en haar moeder is ook een speciaal exemplaar. Dit verhaal gaat over weggaan, thuiskomen, rebelleren en alles wat daarbij hoort. 
 • Harry Potter: Ergens in een klein stadje in Engeland woont Harry met zijn nonkel, tante en neef. Tot hij op een dag hoog bezoek krijgt van Hagrid, een reus. Die komt vertellen dat Harry snel verwacht wordt op Zweinstein, een toverschool, voor de start van het nieuwe academiejaar.  
 • Pippi Langkous: Een eigenaardig meisje in een nog eigenaardiger huis genaamd Villa Kakelbont. Daar wordt ze vergezeld door haar paard en aapje. Dan zijn er nog haar twee buurtvriendjes: Tommy en Annika. Oh ja, en haar papa is een kapitein op zee die met zijn sporadische bezoekjes altijd een zak vol gouden tientjes meeheeft. 
 • Alice in Wonderland: Als Alice, een doodgewoon tienermeisje, een pratend wit konijn achtervolgt naar een mysterieus hol in de aarde, leidt dat naar het avontuur van haar leven. 
 • Katvis: Apte is een Nederlandse jongen met een online vriend, Baptiste. Die laatste verblijft illegaal in België. Dat zorgt voor de nodige problemen. Als Baptiste vraagt om af te spreken, komt Apte voor een grote verrassing te staan. 
 • De Koning van Katoren: Katoren is een sprookjesachtig land met een koning en koningin. Maar als de koning sterft, weet niemand wat te doen, dus worden de ministers de nieuwe gezaghebbers. Dat is buiten Stach gerekend; die zichzelf aanbiedt om koning te worden. Dat kan, maar dan moet hij wel zeven aartsmoeilijke opdrachten vervullen. 
 • Het leven van een loser: Bram zit niet zo heel goed in zijn vel. Daar weet zijn mama wel iets op te vinden. Op een dag krijgt hij een dagboek van haar. Het belooft een dagboek uit de duizend te worden.  

Tieners 

 • Escape Room: Een gezellig vriendenuitje naar de escape room verandert al snel in een ware nachtmerrie als de persoon die ze eigenlijk moet vrijlaten dat helemaal niet van plan is. Waarom doet hij dit? En vooral, op wie heeft hij het gemunt? 
 • Griekse mythen: Onze vrienden bij de Griekse mythologie kunnen er wat van. Als het Herakles en zijn Augiasstal niet is dan kan je ervan op aan dat het waarschijnlijk Ikaros is die te dicht bij de zon vliegt. De tijdloze verhalen van wraak, romantiek, passie en hebzucht zijn helemaal terug van weggeweest. 
 • Wild: Zeven vrienden gaan op eindejaarsreis naar Spanje. Ze denken er de beste reis van hun leven te beleven. Maar dat was buiten het kampeeravontuurtje in een grillig natuurgebied gerekend. 
 • Solo: Roald Dahl is 24 jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Hij wordt net als veel van zijn leeftijdsgenoten ingezet om in het leger te vechten tegen de Duitsers. Wat volgt, is een autobiografisch verhaal over de spannendste momenten uit zijn legercarrière. 
 • Heksenkind: In een Schots middeleeuws dorpje woont Leana. Als plots niemand meer voor haar kan zorgen, wordt ze op het dorpsplein "geveild" door de priester. Dat blijkt geen succes, tot Juniper zich aanbiedt om haar in huis te nemen. Van Juniper wordt dan weer gezegd dat ze een heks is. 
 • Oorlogsgeheimen: Opgroeien in oorlogstijden moet geen makkie geweest zijn. Dat bewijst het verhaal van Tuur en Maartje uit Zuid-Limburg nog maar eens. Volwassenen willen niets kwijt over wat er gaande is, en je weet niet wie je nog kan vertrouwen als blijkt dat je eigen schoolmeester collaboreert met de vijand. 
 • De Melkweg: De zomer loopt bijna op zijn eind en drie kinderen zitten in hun clubhuis. Nou ja, je kan het bijna geen huis noemen. De muren en het dak missen. Ze hebben zicht op de Melkweg, een rustige straat. Als een van de kinderen een weddenschap voorstelt, neemt de avond een ongeplande wending. 
 • De Da Vinci Code: Robert Langdon is een hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek. Hij vertoeft in Parijs omdat hij een belangrijke afspraak heeft met de conservator van het Louvre. Die kan op het laatste nippertje niet doorgaan omdat de conservator vermoord wordt. Robert is hoofdverdachte nummer één. 
 • Paper Towns: Margot Spiegelman is een mysterie. Avontuur achtervolgt haar. Op een bepaalde avond klopt ze aan bij haar buurjongen Quentin om op wraakactie te gaan. Quentin bewondert haar al heel zijn leven vanop een veilige afstand. Tot nu dus. Maar als Margot opeens verdwijnt, is het aan hem om haar te vinden. 

 • De geur van groen: Raaf is een zestienjarig blind meisje en heeft een beste vriendin May Lin waar ze dol op is. In een wereld dat zwart is voor Raaf, creëert May Lin kleuren en geuren. Tot op een dag iets onverwacht gebeurt en Raaf er alleen voor staat. 

Luisterboeken op het wereldwijde webdPeLGpm9aF8dTsSoFQDCYaLm6fdBHeDoS05Y8g1L.jpeg

Dit zijn de luisterboeken die met een simpele klikbeweging in je bezit zijn. Lekker makkelijk zo! Hebben we graag! Ben je niet vies van een lekker sappig Hollands accentje? Dan ben je bij de Luisterbieb aan het juiste adres. En mocht je nu nog niet overtuigd zijn, de luisterboeken zijn er helemaal, no strings attached gratis! De Belgische variant ziet er alvast ook veelbelovend uit! Bij Luisterpunt focussen ze op mensen met een leesbeperking. Want die verdienen gratis luisterboeken nog drie keer zo hard. Dan maken we je er graag ook nog op alert dat er een giga geweldige luisterboekenapp bestaat! Storytel is de eerste 14 dagen gratis (hey das perfect?!) en heeft duizendenmiljoenen luisterboeken tot zijn beschikking. Vamos!