De avonden worden langer, de temperaturen dalen al eens vaker onder de 10 graden en naar de cinema gaan, vinden jullie momenteel misschien niet het beste idee. Ga nu niet treuren. Wat dit is hét perfecte excuus voor een gezellig avondje gezinsbibberen. Zoek dat tv- dekentje, maak jullie zelf wat popcorn, kruip dicht bij elkaar en bekijk één van deze 6 heerlijke top halloweenfilms voor het hele gezin. 

Casper (1995)

Casper_Fotor Het vriendelijk spookje Casper wordt verliefd op de dochter van een ‘spokentherapeut’, wiens hulp hij heeft ingeroepen om zijn ouderlijk huis te beschermen tegen de slechte bedoelingen van mevrouw Carrigan. Zij wil namelijk kost wat kost de schat vinden die in Casper’s huis verborgen zit… Deze prent zit vol humor en leuke visuele effecten. Voeg hier nog de hoge aaibaarheidsfactor van Casper toe en je hebt de ideale Halloween familiefilm!

* Niet geschikt voor kinderen tot 6 jaar

Corpse Bride (2005)

corpse_bride_Fotor2 Deze fantasierijke stop-motion animatiefilm gaat terug naar de 19de eeuw waar Victor een gearrangeerd huwelijk zal aangaan met Victoria. Maar door een stom en ongewild toeval tijdens het inoefenen van zijn huwelijksgeloften, trouwt Victor met de dode bruid Emily. Het begin van een romantisch avontuur dat zich afspeelt in twee werelden: de saaie bovenwereld en de -jawel- levendige onderwereld…

* Niet geschikt voor kinderen tot 6 jaar 

Spirited Away (2001)

spirited_away_Fotor De 10-jarige Chihiro en haar ouders belanden per ongeluk in een vreemde en enge wereld bewoond door goden, geesten en heksen. Chihiro’s ouders worden al snel betoverd door de gemene heks Yubaba. Hierop gaat het kleine meisje op heldhaftige wijze op zoek naar een oplossing om haar ouders te bevrijden en samen terug te keren naar de normale wereld. Deze Japanse animatiefilm van Hayao Miyazaki  is volledig handgetekend en wordt beschouwd als één van de beste animatiefilms aller tijden. Bekroond met vele prijzen, waaronder een Oscar voor Beste Animatiefilm, is deze film een echte ‘must see’ voor zowel kinderen als volwassenen.

* Niet geschikt voor kinderen tot 6 jaar  

Edward Scissorhands (1990)

halloweenfilms voor het hele gezin Edward is een artificiële jongeman die na het overlijden van zijn uitvinder ‘onafgewerkt’ achtergebleven is:  ‘Onafgewerkt’ in die zin dat hij scharen heeft in plaats van handen. Wanneer hij opgenomen wordt door een gezin in het plaatselijke dorp wordt hij geconfronteerd met menselijke gewoontes en ongekende emoties. Zal hij tot één van hen behoren?

* Niet geschikt voor kinderen tot 9 jaar

The Nightmare Before Christmas (1993)

halloweenfilms voor het hele gezin Een stop-motion film die je meeneemt naar de surrealistische wereld der feestdagen waarin Jack Skelleton, de Pompoenkoning van het griezelige Halloween Town, per toeval in Christmas Town belandt. Aangedaan door de vrolijkheid en gezelligheid van dit stadje, zet Jack Skelleton alles in het werk om van Kerstmis zijn eigen feestdag te maken, en dit met alle gevolgen vandien…

* Niet geschikt voor kinderen tot 6 jaar

Hotel Transylvania (2012)

halloweenfilms voor het hele gezin Af en toe hebben monsters ook wel eens wat rust verdiend. Hun favoriete vakantieoord? Dat is niets minder dan Graaf Dracula’s exclusieve vijfsterrenhotel. Ver weg van de menselijke wereld, biedt dit hotel de nodige luxe aan monsters uit alle hoeken van de wereld. Dracula is druk bezig met de feestvoorbereidingen voor zijn dochters 118de verjaardag. Maar dan klopt er plots een onuitgenodigde gast aan… Geniet van de knotsgekke en grappige scènes, maar evengoed van Dracula’s verrassende rol als bezorgde en liefhebbende vader. Met deze animatiefilm scoor je gegarandeerd bij je kids!

* Niet geschikt voor kinderen tot 6 jaar