Ben jij ook van de generatie van Calimero, de Fabeltjeskrant, Seabert of Bassie en Adriaan? Voel je ook spontaan de nostalgie opborrelen bij deze titels? Dan ben jij klaar voor kindertube.nl, een geniale website met 'loads of' nostalgische tv uit onze tijd. Ontdek hieronder 7x nostalgische televisie om te delen met je kinderen.

Je hoort ons niet zeggen dat vroeger alles beter was. Maar geef toe, er is best wel wat materiaal dat de tand des tijds goed heeft doorstaan (En ook veel niet trouwens. Vermijd zeker om terug te kijken naar Merlina of De Fabeltjeskrant bijvoorbeeld.). Doe zoals wij en waag een poging om je enthousiasme over die ene tv-reeks over te zetten op je kinderen. Surf naar kindertube.nl (of youtubekanalen), en we garanderen je een vol uur plezier. Opgelet voor mogelijk misselijk gevoel bij sommige jaartallen.

collage-1Pippi Langkous

Happy Birthday voor Pippi, want ze wordt dit jaar 74 jaar (!!) oud. Het eerste boek met onze ultieme jeugdheldin verscheen al in 1945.  Hoe tijdloos kunnen verhalen zijn? Want anno 2019 luisteren onze kinderen nog even aandachtig naar de avonturen van Pippi en haar buren Tommy en Annika. Net zoals wij helemaal back in de jaren '80. Straf, toch?

De Smurfen

De Smurfen hebben  intussen een 3D-boost gekregen op het witte doek. Maar 'the real thing' zoals ontstaan in 1959 blijft toch onze allergrootste voorkeur uitdragen. De verhaaltjes blijven entertainen, en Gargamel en Azrael zullen nooit vervelen. Toptelevisie!

Sesamstraat

Een paar jaar geleden nog steigerde heel Nederland vanwege de verhuizing van Sesamstraat naar een digitaal themakanaal. Er kwam toen heel wat protest en niet in het minst vanwege onze generatiegenoten. Gewoon om maar aan te geven hoe onwijs populair het programma nog steeds is. Een dikke chapeau daarvoor, aangezien Sesamstraat al meer dan 40 jaar bestaat! Trouwens geen reden voor heisa, want kijken doe je gewoon online. De filmpjes van Bert en Ernie uit onze tijd vind je hier.

collage-2De Troetelbeertjes

De Troetelbeertjes waren tijdens onze schooljaren 'a big thing' en een veel besproken onderwerp op de speelplaats.  In 1983 verschenen De Troetelbeertjes voor het eerst op TV. Intussen is de modernere versie te zien op Netflix. Samen met My Little Pony zijn de beren toch ├ęcht jeugdsentiment.

Vrouwtje Theelepel

Als generatiegenoten nostalgisch worden, kan je donderop zeggen dat Vrouwtje Theelepel de revue passeert. Geen idee wat het mevrouwtje met ons gedaan heeft toendertijd, maar ze is collectief in ons geheugen blijven plakken. De herkenbare stem en het typische gilletje wanneer ze krimpt. We kunnen het ons zo weer voor de geest halen!

The Pink Panther

De Roze Panter-filmpjes waren oorspronkelijk bedoeld als intro voor de 'The Pink Panther'- speelfilms. Maar wegens groot succes kregen ze een eigen leven en veel neven en nichten. Het eerste filmpje werd getoond in 1963. Niet aan te merken, want ze zijn ook nu nog allemaalnog even grappig. Wij verkiezen hier thuis wel de non-spoken versie. By far.