Terwijl wij ons met een bang hart klaarzetten voor mental breakdown nummer 7890, wordt straks de lockdown nog maar eens verlengd. En ondertussen kabbelt ons stayathomewerkleventje rustig verder. Aan alle ouders die nog alle haren op hun hoofd hebben na deze drie weken willen wij oprecht iets vragen. Hoe? Doe? Je? Dat? In? Godsnaam? Tegenwoordig is alle advies, groot, klein of iets daartussenin meer dan welgekomen. Want ons huiselijk schip gaat aan Titanicsnelheden ten onder. Daarom trakteren wij je op 15 educatieve, verrassende apps voor je allerkleinste snuiter! 

15 coronastische apps voor jong, jonger en jongst 

ImnFvL9UHeMbkNljrmwMJFJZuL1dD8rVncbGiENG.jpeg

Je koters gaan dan wel niet naar de crèche of school, maar bijleren kan gelukkig overal! En op dat bijleren staat geen leeftijd. Wat was dat ook alweer dat je op jonge leeftijd het beste nieuwe informatie opneemt? Geen tijd  te verliezen dus. Alle hens aan dek! Zit je met prangende vragen over schermtijd en weet je niet goed hoe of wat, surf dan als de bliksem naar MediaNest. Dat is een superhandige website over mediaopvoeding voor ouders die soms wat lost zijn (wij!).

Woordwiel

Kostprijs: €1,09 - iOS - Nederlandse versie beschikbaar

Leer je kind de basisklanken op een educatieve manier. Dat deze app volledig is verzorgd door een team aan zeer bekwame leerkrachten is een gratis bonus. Het idee is lekker simpel. Woordklanken moeten gematcht worden aan hun wederhelft. Een beetje als Blind Date, maar dan, nou ja, helemaal anders. 

Kinderspelletjes voor kinderen

Kostprijs: gratis - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar

Een boomhut is een geweldige plek om te wonen. Vraag maar aan Bimi Boo en zijn maatjes. Het is er werkelijk iedere dag feest met de sluwe kat, het grappige konijn en de schattige eekhoorn! Nu is het aan jouw kadet om de olijke inwoners van de boomhut te voeden. Voor de volledige versie van de app leg je een extra vijf euries neer. 

Ketnet Junior 

Kostprijs: gratis - iOs en Android - Nederlands versie beschikbaar

Ketnet, wij danken u nogmaals. Voor alles wat je doet. Nee echt, met dit staaltje technologie is je koter weer een paar uurtjes zoet. De eerste stap is easy peasy lemon squeezy: je maakt een profiel voor je kadee. De inhoud van de app wordt aangepast aan de leeftijd. Je vindt er spelletjes, volledige afleveringen en nog meer van al die geweldigheid! 

Fox and sheep moviemaker

Kostprijs: €4,49 - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar

Dit is er eentje voor alle toekomstige Tarantino's en Spielbergs. Je kind staat aan het roer van zijn eigen film. Decor, geluidseffecten en personages. Alles wordt beslist door de director himself aka je mega coole koter! Als je nu echt alles uit de kast wil halen voor het grote filmdebuut, kan je altijd in de app aankopen doen! 

Avokiddo Emotions 

Kostprijs: €3,49 - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar 

Wie kan zeggen dat hij/zij een bange lama of een triest schaap al verzorgd en gevoed heeft? We zullen je zeggen wie! Je rakkers na het spelen van dit spelletje. Maar dat is bijlange niet het enige doel van dit appke. Aan de hand van de opdrachtjes leert de doelgroep alles rond emoties! 

Crazy Gears

Kostprijs: €3,49 - iOS - Nederlandse versie beschikbaar

Zet je brein maar al schrap bij het openen van deze app! Dit is er eentje voor wie niet vies is van wat tandwielen, versnellingen en kettingen. Je koter gaat aan de slag met het bouwen van een machine. Iedere keer ze een juiste verbinding leggen met de verschillende mechanismen, wordt een level hoger geschakeld! Hier wordt aan serieus wat kritisch denken gedaan. 

Lego Duplo 

Kostprijs: gratis - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar

Wij weten, Lego, dat is vooral veel opruimwerk. Wel, met deze app liggen je opruimzorgdagen achter je. Is goed om je kinders ten minste twee uur te entertainen. Yes, kunnen wij even slaap van een hele maand inhalen in twee uur! En als je nu nog niet overtuigd bent, er zijn verschillende in app aankopen beschikbaar. Dat betekent dus nog meer slaap! 

Sound Touch 

Kostprijs: €1,09 - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar 

Een vogel zegt tsjirp tsjirp! De koe zegt boeee! En hoe zat het nu weer met de kip? Juist ja, kukelekuuu! Je raadt het hoogstwaarschijnlijk al. Met deze app leert je koter in no time (tromgeroffel)... de dierengeluidjes! Maar oppassen geblazen: bescherm je oren. Wij raden je alvast aan om een goeie koptelefoon in huis te halen. Ge kunt niet voorzichtig genoeg zijn, hé. 

Tellen voor peuters

Kostprijs: gratis - iOS - Nederlandse versie beschikbaar 

Doe eens gek! Zet je koter eens aan het tellen. Op een ludieke en toffe manier wordt hier uitgelegd hoe je van één naar vijf gaat en van tien terug naar twee. En dat allemaal gratis! Ambiance! 

Magic drawing app 

Kostprijs: gratis - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar

Haal je denkbeeldige penselen en kwasten boven, want we gaan tekenen! Zeg maar aan je kleine dat hij/zij zijn artistieke talenten bovenhaalt. Op speelse wijze moet je vormen op het scherm slepen die dan later een geheel vormen. Deze app is een echte training voor het inzicht en creativiteit! 

De wereld van Nijntje

Kostprijs: €6,99 - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar 

Dompel je jongste spruit helemaal onder in de wondere wereld van het coolste konijntje van de lage landen. Kleed haar aan, bezoek haar vriendjes en vriendinnetjes en bak samen heerlijke taarten. 

Melody Jams

Kostprijs: tijdelijk gratis - iOS - Engelse versie beschikbaar

Deze mag dan wel in het Engels zijn, maar dat zou je koter niet mogen tegen houden om zijn eigen mega groovy band op te starten. Music maestro please! Hier kan je je eigen liedjes componeren, muziekinstrumenten uitproberen en nog zo veel meer. Badoem tsss!

Intro to letters

Kostprijs: gratis - iOS - Nederlandse versie beschikbaar 

Ervan uitgaande dat deze lockdown niet voor eeuwig blijft duren en je peuter uiteindelijk wel terug naar school mag gaan, is deze app perfect om hem/haar voor te bereiden! De naam zegt het al. Dit is een makkelijke eerste introductie tot de wondere wereld van de taal! 

Jop gaat eten

Kostprijs: gratis - iOS - Nederlandse versie beschikbaar

Je kan niet vroeg genoeg je koter voorbereiden op het echte leven. Haha! Hier leren ze van alles over eten en al wat daarbij komt kijken. Een heel pak dus. Van boodschappen doen tot afwassen. De hele reutemeteut! 

Slaap lekker! 

Kostprijs: €4,49 - iOS en Android - Nederlandse versie beschikbaar 

Het is niet voor niets dat deze app de prijs kreeg van app van het jaar! Ouders, lees vooral aandachtig verder. Want hiermee zou je misschien wel eens ettelijke minuten kunnen winnen 's avonds. Deze app zorgt voor een standaard avondritueel. Bestaat dat zoiets? Een standaard avondritueel? Blijkbaar wel dus! En daar mogen een verhaaltje en rustige liedjes natuurlijk niet aan ontbreken!