Back to jawadde, want weer van de ene hobby naar de andere is ook weer van dadde! En alsof je nog niet genoeg had aan balletles, een drumstel in het midden van de woonkamer en hockey pucks die rond je oren vliegen, vonden wij een aantal über coole vrijetijdsbestedingen die je kinderen misschien ook in overweging kunnen nemen. Want uhu, misschien heb jij wel de nieuwe Charlotte De Witte in huis!

Van hip-hop tot breakdance


Via YouTube-filmpjes leert je kind zichzelf misschien al breakdancen. Hoog tijd dat je je acrobaat naar de hip-hopclub of breakdanceschool stuurt om hem of haar deze zeer energieke, snelle, acrobatische en coole dansvorm aan te leren die ontstaan is in de straten van The Bronx in New York. Zo zijn ze straks helemaal voorbereid op freestyles en battles, hoe cool is dat?
Benieuwd waar je kan leren breakdancen? Bij Terpsichore kan je al breakdancen en hip-hoppen vanaf 6 jaar. Ook bij Danzateljee is er een supercoole breakdancesschool.

Naar de DJ-les

Je kind heeft de moves en de beats van een DJ en ziet zichzelf binnen 10 jaar op Tomorrowland plaatjes draaien. Dan is de DJ-school misschien wel iets voor je muzikaal talent. Want ja, dat bestaat! Het is geen buitenschoolse activiteit waar je kind wekelijks naartoe moet, maar elke schoolvakantie organiseert deze school DJ Kids : een muzikale en plezierige driedaagse waarbij kinderen kennismaken met alles wat een hedendaagse DJ doet. Ze leren mixen op een professionele manier. Ze maken kennis met verschillende DJ controllers en wat je hiermee nu allemaal kan doen. En....ze blikken ook even terug hoe er destijds met vinylplaten werd gedraaid. Op het einde van de workshop maakt je kind een eigen DJ-mix. Van een coole hobby gesproken!

Van jongleren tot luchtacrobatie: naar de circusschool

Schuilt er een clowntje in jouw dochter? Of droomt je zoon al van een carrière bij Cirque du Soleil? Dan zijn de initiatielessen bij de circusschool een leuk idee. Ze leren er zowat alle circustechnieken. Nee, geen leeuwen temmen maar wel eenwielen, jongleren, luchtacrobatie en circustheater. Clownerie, straattheater of leren improviseren op de scène, ook dat kunnen ze allemaal leren in de circusschool. Wedden dat ze er geen genoeg van zullen krijgen?
Meer en meer kinderen volgen circusles omdat het aanbod vrij groot aan het worden is. Neem zeker eens een kijkje bij Cirkus in Beweging of Circolito.

Zeg niet zomaar touwspringen tegen rope skipping


Iedereen leert als kind touwspringen. Dat gaat misschien niet altijd vanzelf, maar merk je dat jouw dochter of zoon er echt goed in is, dan is rope skipping misschien wel een originele hobby om aan te denken. Rope skipping is de verzameling van een reeks verschillende vormen van touwspringen. Je kan ofwel op pure snelheid en uithoudingsvermogen springen tijdens het Speeden. Bij Freestyle komt het er op aan dat je alle aspecten van het rope skippen zo creatief mogelijk en op ondersteuning van muziek aanpakt. Je kan het zelfs in teamverband doen tot wel 24 kinderen per team. En wie weet lonkt het WK rope skippen dan wel? De Romskippers in Mechelen zijn er alvast klaar voor. En heel waarschijnlijk is er ook in jouw buurt wel een superleuke rope skipping-club. Google maar eens. 

Skateboarden

Nog zo'n supercoole hobby die kinderen zichzelf aanleren door YouTube. Een plank met wieltjes, meer heb je niet nodig om deze sport te beoefenen. Maar wist je dat skateboarden tegenwoordig zelfs een olympische sport is en je kinderen er dus ver mee kunnen springen.  Halfpipes, streetskaten en salto's maken op rampen. Skateboarden is best een uitdagende sport die wel wat oefening en doorzetting vraagt om de basistechnieken onder de knie te krijgen en waarvoor je dus wel wat lessen kan gebruiken. Ga dus zeker eens een kijkje nemen bij de Skateboard Academy (ja die bestaat!) om je gepassioneerde zoon of dochter kennis te laten maken met de wondere wereld van het skateboarden. Bij Skateboard Initiaties kan je ook al eens in aanraking komen met deze coole sport of misschien wel eens een verjaardagsfeestje organiseren met de klas.