Om zelf te lezen onder je dekentje, om voor te lezen aan je kinderen, om wat mee te doen aan de keukentafel, om onder de kerstboom te leggen. We serveren je deze maand met plezier een resem boeken waar je elke richting mee uit kan! 

Naar 't stad

vSByVazDwQomBiHyHg351dIjtls02fCkPKXovVqj.jpeg

Kids & the city -  Dé reisgids om met je kinderen op citytrip te gaan. De highlights in Rome, Stockholm en Londen weet iedereen wel te vinden, maar waar zitten die kindvriendelijke cafés of die grave spreeltuin of sprookjesachtige schaatsbaan? 12 steden, van klassiek tot origineel en massa's tips. 

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

 Halloooo?! Hoe #parentfriendly is dit boek? Hoe vaak denken we niet dat citytrippen zooo niet lukt met kinderen? Geen excuses meer met dit boek. Citytrippen lukt zooo hard wel met kinderen! Kies een bestemming en plannen maar.

Kids & The City // Eva Munnik // € 20

Tekenen in hokjes

AX5EVPMw6q0LJP1j8kPczWWxD7qEeiTUVJZahFtS.jpeg

Hokjes - een out of the box-tekenboek -  Een tekenboek voor kleintjes en grootjes. In dit boek teken, doodle en kleur je letterlijk alle hokjes. Creëer allerlei patronen, geometrische figuren en vloeiende ontwerpen. Creativiteit (voor één keer) in een hokje!

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Het is een boek waar zowel jij als je kinderen wat aan hebben. Makkelijke en duidelijke opdrachtjes om zo tussendoor eens te doen, die dan nog eens lekker ontspannend werken. En van die doodles maken, stimuleert dat niet vanalles en nog wat?

Hokjes - Een out of the box-tekenboek // Jacky Bahbout // € 12,50
tijdloos verhaalTMnsDTfnYa6HSQOqWENzhpjQSbf1tKOfSXzBzE3S.jpeg

De kleine prins -  Een herwerking van de klassieker van Antoine de Saint-Exupéry, naar een prentenboek voor de jongsten onder ons. Een boek over mysterie van liefde en vriendschap. En over hoe je groot kan worden zonder het kind in jezelf te verliezen.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Klassiekers zijn er om door te geven. En dat je deze Kleine Prins nu al kan delen met je kleuter vinden wij helemaal top! En van een vleugje nostalgie wordt iedereen toch blij, niet?!

De Kleine Prins (+5)// Agnès De Lestrade // € 18,95
Get organized7HlSZhDYtTSV2rjBtECUz1qzbOyTvOLNJLoQJ7Gf.jpeg

jomo! -  Nele Colle geeft je in dit boek fijne adviezen over hoe je meer rust in je leven en meer ruimte in je hoofd kan krijgen. Eens nee zeggen. Kan zo tof zijn. Daar staat JOMO ook voor, the Joy Of Missing Out.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Happy kinderen, happy ouders, happy iedereen! Wat ne schone wereld zou dat toch kunnen zijn. Dat kan, volgens ons, alleen maar door af en toe eens op de rem te gaan staan en effe voor jezelf uit maken wat nu eigenlijk écht belangrijk voor je is. Zeker als het de rest van de tijd van hophophop moet gaan.

jomo! // Nele Colle // € 22,99


De fijnste dag PupoA3fo4e9jpf99b6hOQWeVWbi6MvRG20yl4jOl.jpeg

Zondag - eten en koken op de fijnste dag van de week -  Een boek vol heerlijke recepten en prachtige foto's voor de leukste dag van de week. Hartige pizzarolletjes, pepermuntrotsjes, linzensoep met harissa,...allemaal uitgelegd met een duidelijk stappenplan.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Dagen van eindeloos lang ontbijten, lange boswandelingen maken die eindigen met zelfgemaakte taart of een hele dag in je pyjama rondslenteren terwijl je oven keihard zijn werk aan het doen is. Hoe heerlijk klinkt dit niet in je oren? Wij zijn fan en sturen vanaf nu aan op minstens twee zondagen in een week!

Zondag // The Holy Kauw Company // € 19,99


Heb jij nog aanraders voor onze boekenclub? Laat het zeker weten op redactie@maisonslash.be of via de comments. #theparentsarealright!