Voor het nieuwe jaar wensen we jullie niks liever dan heel veel leuke dingen, goeie plannen, wereld records, avontuurlijke trips en nog veel meer! In het echt regel je deze dingen maar lekker zelf, maar wij kunnen ze je wel al meegeven in de vorm van een boek. Want dit zijn onze tips aan de start van 2019!

Zet je schrap!

I6yRM3gc1nhAhCNkBwOZFISIbLL1BOlaunp8cQ9C.jpeg

Guinnes World Records 2019 - Naar jaarlijkse traditie zijn ook deze keer alle wereld records gebundeld in een boek. (En het zijn er weer heel wat!) Als extraatje staan dit jaar 'The Makers' in de spotlight. Een heel hoofdstuk met verhalen over 10 recordbrekende bouwsels, waaronder de grootste jojo en de grootste berijdbare hexapod (???).

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat het een boek is wat zowel jong als oud keitof vind! Heb je een wist-je-dat-je-kind? Dan is die voor de komende maand zoet en dan zal die jou weer heel wat bij te brengen hebben! Zijn jullie een ondernemend gezin? Er staan tips in hoe je zelf een wereldrecord kan verbreken. Als dat geen voornemen is dat je met heel je gezin kan waar maken!

Guinness World Records 2019 // € 24,99
Een goed plan werkt altijd!viQnSlViaHhb5UEqrevW1HWQ08OCPPo5YPidLROG.jpeg

Goed plan! - Een boek met inspiratie voor drukbezette mama's en papa's - Rani deelt in dit boek graag haar lekkerste en easy peasy seizoensreceptjes doorheen het hele jaar. (Met een kalender wat je het beste wanneer eet!) Daarnaast krijg je er nog wat handige tips bij om voor jezelf een goed plan op te stellen, waardoor het allemaal nog makkelijker zou moeten gaan.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Een boek geschreven door een madam met pit, humor, drie kinderen, wat passies en een job? Dat kan alleen maar #parentfriendly zijn! Een boek vol parenthacks dus feitelijk, onder de vorm van makkelijke en lekkere recepten en wat extra planning tips erbij.  Daar knikken wij goedkeurend onze Maison Slash hoofdjes van!

Goed plan! // Rani De Coninck // € 25,99
De weg kwijtlTnlUJUjznjdZrpXdlwWdOlnWPqM9ArohZ2C8Y2t.jpeg

Ans & Wilma verdwaald -  Een prentenboek vol verrassende en ondeugende tekeningen gebaseerd op het theaterstuk voor HET PALEIS. Ans en Wilma, hartsvriendinnen die niet liever dan aan één stuk doorbabbelen, hebben wel eens zin in wat avontuur en gaan wandelen. Natuurlijk gaat het fout. Want als je babbelt let je niet op en raak je verdwaald.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat we onszelf en de één of andere vriendin zo keihard herkennen in dit verhaal! In dit prentenboek worden vrijwel alle facetten van een vriendschap tussen '2 meisjes' zo tof weergegeven. Want zeg nu zelf, vriendinnen onder elkaar van gelijk welke leeftijd, blijven toch ergens altijd meisjes van 10. Wij zijn fan!

Ans en Wilma verdwaald (+8) // Alice Reijs en Ariane Van Vlietje met prenten van Kaatje Vermeire // € 19,95

Bweikes, roze!

iQrbDXtrYhIQWGHCWPgHSiPDydikAmVh6ZCoBnXV.jpeg

Sommige meisjes houden niet van roze -  Een boek voor opgroeiende pubermeisjes over de issues van de dag. Chrostin werpt met grappige, maar verhelderende antwoorden licht op vragen als wat er met je lichaam gebeurt, wat te doen met een gebroken hard, waarom je oorbellen zo stinken,...

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Ook al denk je van jezelf dat je dé moderne moeder bent, die haar dochter zo door haar puberteit loodst, dat meisje van je zal je heel waarschijnlijk bedanken voor de moeite. Dan komt dit boek wel prima gelegen om wel soelaas te bieden aan de voor haar prangende (levens)vragen. Nen parenthack, zeer zeker!

Sommige meisjes houden niet van roze(+10) // Christina De Witte // € 19,99
De jagerLZ9a9TRcUvisIMXKkBNW3EWfV493QqmNbUEgQ7B5.jpeg
Viktor -  Een prentenboek over Viktor, een jager, die ervan droomt om een cheeta te schieten. Wanneer hem dat eindelijk lukt, blijft hij achter met een leegte en een groot schuldgevoel. Krijgt hij zijn egoïstische daad terug recht gezet?
WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Egoïsme doet al wel vaker rare en slechte dingen met een mens. En sommige dingen krijg je nadien niet altijd meer goed gemaakt. Dit verhaal geeft opening voor een goed gesprek met je kind over empathie en berouw. Niet onbelangrijk in dit leven!

Viktor (+6) // Jacques & Lise // € 17,99