Zie jij door het besneeuwde bos de boeken niet meer? Dan zijn wij daar met onze vette boekenaanraders voor de komende maand! Voor elk wat wils, klein en groot, met tips en dolkomische tricks, spannende en schone verhaaltjes. Er staat dus alweer een maand zonder verveling voor de deur, hoezee!

OVER VEGETARISCHE PIRANHA'S EN ZO

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria -  Een eerste boek in een zotte en nu al bekroonde reeks. Bizarria is zowat de meest gekke plek op de wereld. Zo zijn er vegetarische piranha's (die houden alvast rekening met de klimaatverandering!), ratten die praten, bodemloze rivieren, ... Op een dag is er iets geks aan de hand. Mensen beginnen zich normaal te gedragen en Bizarria begint er zorgwekkend normaal uit te zien. Als dat maar goed komt!

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat wij dingen zoals ratten die praten niet speciaal, maar wel heel bijzonder vinden. Lezen over bijzondere dingen is gewoon leuk voor iedereen. Dit is een boek waar je ook als volwassene heel blij van wordt. Je kan hem dus in heel de familie doorgeven! Hoe tof is dat?!

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria - Adam Cece - Lannoo, 2019 - 7+

SSSJJJJTTTT!

#nietaankindengezinverklappen - Schrijfster Hanne neemt het moederschap over haar 3 kinderen zoals het komt en botst met de regelmaat van de klok al eens tegen een muur aan. Die flaters beschrijft ze in dit boek op een doodeerlijke maar ook hilarische en heel herkenbare toon.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat dit geen opvoedboek is, maar toch over opvoeden gaat. Op de meest eerlijke en plezante manier.  Herkenbaarheid doet deugd tussen het geknoei door en leert ons de dingen relativeren. We like!

#nietaankindengezinverklappen - Hanne Luyten - Borgerhoff & Lamberigts, 2019 

GROTE MADAMMEN

Van klein tot groots: Coco Chanel - Een prentenboek in een reeks over de levensverhalen van belangrijke vrouwen in de wereldgeschiedenis. En Gabrielle Bonheur Chanel aka Coco Chanel mag de spits afbijten. Een klein meisje met een grote droom wordt een sterke vrouw met grootse ideeën. Of hoe ze het als weeskind schopte tot een wereldicoon.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat we best wel onze kinderen mogen aanmoedigen om in dromen te geloven en er helemaal voor te gaan! En dat je hiervoor ook niet altijd met je gat in de boter moet zijn gevallen. Als Coco het kon, kan jij het zeker en vast ook! Alle meisjes aan de macht, 't zal wel zijn!

Van klein tot groots: Coco Chanel - Maria Isabel Sanchez Vegara , Ana Albero - De Vier Windstreken, 2018 - 6+

MAGICO!

Brown Girl Magic -  Een prentenboek over Noen, een bruin meisje, dat opgroeit in de Westen en over hoe verdomd moeilijk en uitdagend dat wel kan zijn. Noen wordt uitgelachen met haar donkere huid en wilde krullen. En iemand zegt haar zelfs dat ze weg moet gaan. Maar dat wil Noen helemaal niet.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat we er als blanke westerling niet vaak genoeg bij stilstaan hoe weinig mensen met een andere kleur weerspiegeld worden in reclameboodschappen, op televisie of in boeken en dat we dat zeker wat meer mogen doen. Dit boek helpt je om de bel wat harder te doen rinkelen, bij jou en bij je kinderen. Want ahja, je kan het boek toch gewoon samen lezen?

Brown Girl Magic - Dalilla Hermans - Davidsfonds - 6+

ARTY FARTY KIDS

Grote kunst voor kleine kenners: Verborgen parels - Dit is het derde boek in een boekenreeks waarin Thais Vanderheyden pareltjes van kunstwerken naar de kinderkamer brengt. Van Andy Warhol tot Van Gogh naar Rubens en Michelangelo. Ze komen allemaal aan bod.

WAAROM IS DIT EEN ÉCHT MAISON SLASH-BOEK?

Omdat het echt wel een goed idee is om je kinderen al vroeg genoeg af en toe onder te dompelen in een cultuurbad. Naast sport en spel mag er ook ruimte zijn voor wat arty farty toestanden. Maar hoe doe je dat dan in godsnaam? Deze reeks kan je daar alvast bij helpen. En geloof ons, je gaat de boeken zelf ook gewoon heel erg kunnen smaken.

Grote kunst voor kleine kenners - Verborgen parels - Thais Vanderheyden - Borgerhoff & Lamberigts, 2018