Tussen het kaften van de schoolboeken door, verwennen we je graag met de nieuwigheden uit het land van de leuke boeken! Want owh ja, onze enige echte Maison Slash-boekenclub heeft alweer voor elk wat wils voor de maand september. Here we go...

No stress voor oma en opa

Opa en oma zonder stress - Hét survivalboek voor grootouders van nu die op zoek zijn naar de juiste balans tussen mee opvoeden en lekker verwennen, maar toch de oma of opa worden die ze altijd al wilden zijn.

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Omdat #grandparentfriendly ook in ons woordenboek staat! Er staan tal van herkenbare verhalen en tips in van andere oma's en opa's, zodat je al die miskleunen leert relativeren en je op en top kan genieten van het grootouder zijn.

Opa en oma zonder stress - Bieke Geenen - Lannoo, 2018

OEPSIE DE POEPSIE

Per ongeluk - Snuiter laat per ongeluk één van de eieren van mama eend vallen...wat zou hij graag de tijd terugdraaien! Een voorleesboek/prentenboek uit de Snuiter-reeks voor de allerkleinsten over onbedoeld schuldig zijn en de rollercoaster aan gevoelens dat dat met zich mee kan brengen.

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Omdat wij zeggen dat niemand vrij is van alle zonden (halleluja!) en dat daar niks mis mee is. En omdat we het alleen maar kunnen aanmoedigen om met je kinderen van jongs af aan gesprekken te voeren over de dingen des levens, waaronder ook schuld en onschuld. Dit prentenboek geeft je alvast leuke tips en tricks om hiermee aan de slag te gaan met jonge kinderen.

Per ongeluk - Nathalie Slosse - Pelcksmans, 2017 - 4+

BFF

Spreek je chocola? - "Opeens wist ik zeker dat we vriendinnen zouden worden. Vraag me niet waarom, want ik kan het niet uitleggen. Ik wist het gewoon." Een hartverwarmend verhaal voor tieners (en meer!) over een grenzeloze vriendschap met massa's emoticons, fun, misverstanden en lekker veel zoets!

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Hartverwarmend, vriendschap, lol, chocola. Do we need to say more? Ja. Met veel humor laat dit boek ook zien dat vriendschap zich niet laat kisten door cultuurverschillen en taalbarrières. Helemaal tops, zeggen wij!

Spreek je chocola? - Cas Lester - Gottmer, 2018 - 10+

Verwondering alom

Wonderweekend - Na de jaarlijkse real thing (check it out!) in de plantentuin van Meise is er nu ook het boek. Je kan dus vanaf nu zelf je wonderweekend maken, wat zeggen we, je wonderjaar! 101 verrassende activiteiten (skinnydipping, diner changé, geluidenbingo,...) voor binnen en buiten, voor klein en groot, jong en minder jong en waar alles rond "verwondering" draait.

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Omdat wij toch met z'n allen helemaal into verwondering zijn en ook into verrassende activiteiten en omdat we nu toch ook helemaal nieuwsgierig zijn naar wat "diner changé" eigenlijk wil zeggen.

Wonderweekend - Sarah Devos - Lannoo, 2018

Hup nou

Kamp Bravo -  Theo gaat op kamp, maar heeft er weinig zin. Hij kent er niemand en heeft ook geen idee wat hem daar te wachten staat. Een beeldverhaal voor kinderen vanaf 8 jaar over durven falen, zelfvertrouwen en vriendschap. Geschreven en geïllustreerd met een perfecte dosis humor en gevoel.

Waarom is dit een écht Maison Slash-boek?

Alleen al omwille van de gekke namen moet je het gelezen hebben. Theodore Bob Prinsel De Eerste, Nannie Beenhaar? En ook omdat de illustraties (het is een beeldverhaal, dus het boek staat er vol van) van Melvin zoooo mooi en super grappig zijn, waardoor het heel vlotjes leest. Dat maakt het boek dan ook meteen ideaal voor kinderen die het wat moeilijker hebben met lezen of het minder graag doen.

Kamp Bravo -Stefan Boonen - De Eenhoorn, 2018 - 8+Heb jij nog aanraders voor onze boekenclub? Laat het zeker weten op redactie@maisonslash.be of via de comments. #theparentsarealright!