Wie jaren tachtig en negentig zegt, zegt boybands! Perfect gechoreografeerde dansjes, haren in de plooi en zingen dus. Klaar om even in de tijd te reizen? Schuif je zetel aan de kant, maak jezelf een TikTok account aan en zet je volume op hard, want hier komen de zeven grootste bands uit de eighties en nineties! No shame en zingen en dansen maar! Je kinderen gaan dit geweldig owkay vinden! (NOT!)

NSYNC   

 

Hi,hi,hi NSYNC! Deze kon gewoonweg niet ontbreken op dit lijstje! De band vond praktisch het woord "boyband" uit. Tegenwoordig wel al lang geen band meer, maar hun liedjes blijven heupen losmaken. En trouwens, Justineke Timberland wat ben je toch een kanjer! 

Backstreet boys

Hallowkes boys van de backstreet! Met nummers als 'I want it that way' en  'Everybody' verslindden ze zowat twintig jaar geleden de ene hitlijst na de andere. En ze zijn nog lang niet uitgespeeld, dit jaar staat de Backstreet Boys DNA world tour op de agenda. Allen daarheen dus!! (Als we van Covid ooit nog eens buiten mogen, natuurlijk!) 

Take That


Razendpopulair in de jaren negentig, en de Britse tegenhanger van New Kids on the Block (die later in deze lijst komt piepen). Robbie Williams kennen we allemaal, maar wist je dat hij tot 1995 ook deel uitmaakte van Take That? 

Get Ready!


Deze vier hunks wisten in de jaren negentig de harten van vele Belgische meisjes te smelten. Get Ready! was een absolute topper back in the days wanneer walkietalkies opkwamen en de Buffalo's niet alleen een voetbalploeg waren. 

Westlife

Misschien iets minder populair in België, maar daarom niet minder waardig om een plaatsje in deze lijst te bemachtigen! Hoog boybandsgehalte en veel flitsende moves, tel die twee op en je krijgt Westlife. 

New Kids on the Block

 

Deze doet heupen schudden en benen dansen sinds 1985. De oudste band uit de reeks en jawel tot de dag van vandaag zijn ze nog steeds bijeen! 

Color me Badd


Grab your tissues, want we zijn al bij de laatste band op onze lijst beland. En laat dat direct ook een goeike zijn! Color me Badd scoorde in 1991 heel goed en blijft scoren in 2020 met deze klassieker!