Ah die "goeie ouwe" pool noodles, wie kent ze niet. Zo simpel, en toch een feest om mee te spelen in het zwembad! Buiten het feit dat wij jou vandaag de twee benamingen voor die 'zwembadbuizen' leren kennen, geven we ook  5 zwembadspelletjes mee voor uren (of toch al een goed kwartiertje) pool noodle-speelplezier met jouw kinders! De blog van Fatherly gaf ons het leuke idee. 

1.  Zeepaardjes-raceu26ah8PL6u9nZ3NehZCdao417ZF9rKP22DlA81wl.jpeg

Hoe werkt het?  

Je hebt nodig: minstens 1 kind en 1 pool noodle. Het is de bedoeling dat de kinderen de pool noodle in een u-vorm plooien en er zo gaan opzitten in het water, hun armen gebruiken ze om 'te peddelen'. Zo kunnen ze zich inbeelden dat ze als het ware op een zeepaardje zitten, lang leve fantasie.

Zorg ook voor een start- en finishlijn, en maak er een race van! De kinderen kunnen 1 op 1 racen, in teams of gewoon individueel tegen de klok. Plezier gegarandeerd. 

Hoelang speelplezier?

5 tot 10 minuten


2. Pool noodle bubbelsQiSGg3mI6Jem2c3k5y3o089aejCyK9qPslUWq2CK.jpeg

Hoe werkt het?

Een spelletje voor 2 spelers of zelfs individueel, maar er zal altijd iemand nodig zijn die bubbel-duty heeft en dus een bellenblaas in handen moet hebben. Die persoon staat aan de kant van het zwembad en blaast bubbels, terwijl de spelers in het water hun pool noodles moeten gebruiken om zo snel mogelijk de bubbels kapot te slaan. (en dan nog liefst vòòr dat ze het water kunnen raken, lekker spannend).

Diegene die het meeste bubbels heeft kapot geslaan wint de eerste ronde en zo kan het spel verder gaan tot wanneer jullie beslissen dat iemand gewonnen heeft.

P.S.: Wij raden aan om toch duidelijk te maken na hoeveel rondes het spel gedaan is, kwestie van niet de hele dag bubbel-duty te hebben hé. 

hOELANG SPEELPLEZIER?

5 tot 10 minuten


3. DoelspelnfbAxDXyOt4djtDTqVxtpj2yRDYZqjPEsHGcwDLy.jpegHOE WERKT HET?

Je hebt ten minste 2 pool noodles (en dus 2 spelers) nodig en 1 doel, hiervoor kan je bijvoorbeeld een ronde zwemband gebruiken of een zwemplankje. Plaats het doel in het zwembad en laat de spelers op één lijn naast elkaar klaarstaan. De spelers moeten hun pool noodle onder water houden zodat het zich vult met water en ze die nadien kunnen gebruiken als een soort waterpistool.

Hoe doen ze dat? Wel, ze plaatsen de pool noodle langs een kant tegen hun mond en ze blazen zo hard ze kunnen, terwijl ze natuurlijk het doel proberen raken met hun selfmade waterpistool.

Dit spel is misschien niet heel geschikt voor de jongere spelers, test daarom even op voorhand of het blazen lukt. Je kan de startlijn ook zo ver maken als je zelf wil, zodat het niet té moeilijk wordt om het doel te raken. 

HOELANG SPEELPLEZIER?

Opnieuw: 5 tot 10 minuten (verlengen naar wens is zeker mogelijk)


4. noodletje-trek IrltgCkkfGFvpjQJL0wPHcDTEz5DPGOzjvlXPSAf.jpegHOE WERKT HET?

Een eigen versie van touwtje trek maar dan in het water. Je hebt tenminste 2 spelers nodig en verder werkt het spel op dezelfde manier als het originele. De pool noodle vervangt gewoon het trektouw, dus: Ready? Set? Trekken maar! 

HOELANG SPEELPLEZIER?

Ongeveer 5 minuten per spel. 


5. zwembad slanGyVEuHJ7BSIIQWeFCxdhoLwsJBBfWVGR7ms4oJyke.jpegHOE WERKT HET? 

Je hebt minstens 6 pool noodles nodig voor dit spel, meerdere spelers en een groot genoeg zwembad. De bedoeling: een heuse ketting maken van kind-noodle-kind-noodle. De speler aan het begin van de noodle slang begint te zwemmen (of stappen, het kan niet altijd even actief zijn natuurlijk) en de rest van de ketting probeert hun noodle slang heel te houden. De eerste die de ketting doet breken ligt uit het spel, nadien kan je kiezen om verder te gaan met de andere spelers of opnieuw te beginnen.

Het doel van het spel kan verschillend zijn: Een volledig rondje in het zwembad proberen uitzwemmen of in twee teams racen van de ene naar de andere kant of wat voor jou het gemakkelijkste is!

HOELANG SPEELPLEZIER?

10 tot 15 minuten.