Je hebt, of je hebt het niet, een internetkind. Of je bent zelf een internetgeek. Jeweetwel, zo eentje die veel te vaak achter zijn schermen zit. Om een toffe game te spelen. Of om de weg te vinden. Of om muziek te luisteren. Kortom: het scherm is je heilig en raakt niet uit het dagelijkse leven.

Hoogstwaarschijnlijk is je kennis van app's al behoorlijk groot. En hoeven we je niet meer te vertellen dat Waze een goed app'ke is om je van punt A naar punt B te krijgen en dat Fortnite hét spelletje is dat nu écht veel gespeeld wordt. Wij doken in onze online archiefkast en snorden nog eens de leukste apps op waarover we het al eens eerder hadden.

EEN GOUWE OUWE

pokemon.jpeg 

Oké de trend van Pokémon Go ligt al ver achter ons. Lees: mijlenver, ergens in 2016 of zo. Toch blijft deze game de ideale manier om je kinders buiten te krijgen. Moest je toch de afgelopen jaren in een grot hebben gewoond: Pokémon Go is een spelletje gebaseerd op augmented reality, waarin je door middel van op straat te komen zoveel mogelijk Pokémons moet verzamelen. Op voorwaarde dat iedereen voorzichtig is en ook een oog op het verkeer houdt, kan het spel veilig gespeeld worden. De makers van Pokémon GO geven zelf ook een aantal tips om het gebruik zo veilig mogelijk te houden.

TEGEN VOEDSELVERSPELLING

Too-Good-To-Go-App-single.jpg

Technologie die een stop probeert te zetten op voedselverspilling? Bwaja! De app 'Too good to go', waar we het een aantal weken geleden nog over hadden, doet daar met veel plezier aan mee! #yay voor apps die het leven makkelijker én ecologischer maken. 

JONG GEPROGRAMMEERD?

7HMCbQrtgsl2BLSFDsd0zXR4kW4hOJRiAXBAfPy3.jpeg

"Iedereen moet leren programmeren. Daarmee leer je een andere denkwijze die je alleen begrijpt wanneer je hem leert": zei Steve Jobs ooit. En of! Daarom bracht de app Scratch Jr de mogelijkheid om kinderen op jongere leeftijd aan het programmeren te zetten. Door een aantal voorgeprogrammeerde basiscommando's (loop, draai, stop, wacht, groei..) achter elkaar te zetten, flans je zo een tof filmpje in elkaar. Daarnaast zijn er nog een aantal andere functies die het extra leuk maken: figuurtje aanpassen, stemmetjes opnemen, achtergrond veranderen,... . TOP, denken we zo!

BLIND TYPEN

AWbij0Ritw634NRnwpvgR36uk6YonVBPt6L2pRCo.jpeg

In de lijn met het vorige: met de app TypeTopia leert je kind in ongeveer 20 minuten per dag op spelenderwijze tokkelen. Hoe dat precies in elkaar zit, dat schreven we in dit artikel! 

AF EN TOE EENS OFFLINE

introduce_Forest.png

Soms, heb je nood aan een full-focus-gewijs offline momentje. Én we weten dat dat niet al te makkelijk is in deze online tijd. Toch heeft 'Forest App' een goeie oplossing gevonden om dat probleem met 'ease' te fixen. Met deze schattige app groeit er voor elke 30 minuten dat je offline blijft een virtuele boom. Is je goestingske sterker dan je wil? Helaas pindakaas, dan heb je een dood stuk natuur op je geweten. En niemand houdt van schuldgevoelens, toch?