Music on, world off. Dat is hoe wij het voelen bij Maison Slash. Trek je ‘dancing shoes’ aan of ‘lean back’ en geniet. Elke maand zorgen wij samen met een #SlashParent voor een kraakverse thema-playlist om te ontdekken en te koesteren. En omdat het deze maand guilty/pleasure- tijd is, gaan wij voluit voor een zéér fout feestje.  schermafbeelding-2014-06-12-om-22-09-34 Deze keer stelt SlashParent Sammy Van de Velde (32) de playlist samen. Sammy is televisiemonteur/ papa van twee / en aka DJ SAMMY.  Je vindt hem elke 1ste donderdag terug in Feestzaal Scala op de afterworkparty, of ergens ten lande op een ander feestje. Sammy is hevige fan van confettikanonnen en guilty/pleasure is helemaal zijn ding. BANG!

Luister en volg Maison Slash op Spotify hier.

  Deze nummers hebben allemaal 1 ding gemeen: een superintro!
 1. CASANOVA : ULTIMATE KAOS Al bij de eerste drie noten gaat de zaal los op dit nummer. Lekker fout, maar oh zo geliefd bij het publiek. Het refrein wordt dus telkens lustig en uit volle borst meegezongen.
 1. FINALLY : CC PENISTON Dit is 1 van de eerste singles die ik ooit gekocht heb, in 1991. Dit mòest gewoon een plaatsje krijgen in deze lijst. Intussen kent iedereen deze song. Trouwens een leuk nummer om in the mood te komen aan het begin van de avond.
 1. LIKE THE WAY I DO : MELISSA ETHERIDGE Bij de tonen van dit lied komen alle rockchick plots tot leven. De intro is zo bekend en de eerste woorden zingen ze luidkeels mee. Is it so hard to satisfy your senses?
 1. I GOT 5 ON IT : LUNIZ In het R'nB en het hip-hop genre is 'I got 5 on it'  een heuse knaller. Deze komt vooral terug in de late uurtjes en is een heerlijke uitloper als het feest bijna gedaan is. We dimmen de lichten en kruipen wat dichter tegen elkaar aan.
 1. I LIKE TO MOVE IT : REAL 2 REAL Echt de top of the top van foute nummers. En sinds de film Madagascar worden er steeds meer rare dansjes op gedaan.
 1. MACARENA : LOS DEL RIO Een fout feestje zonder de macarena kan je onmogelijk fout noemen. De dansbeweging is intussen door onze strot geramd. Maar op klassiekers spuw je niet.
 1. MAMBO NR5: LOU BEGAE Met konten schudden en wat freestylen kan zeker geen kwaad.
 1. FORMULA : DJ VISAGE Je herkent dit nummer aan het motorgeluid van Schumachers Formule 1-wagen. Eens de bas erbij,  staan er snel trosjes ‘stampers’ of 'would be-hakkers' op de dansvloer. Lachen geblazen. En ook veel putten in de vloer.
 1. I GOT THE FEELING : BLACK EYED PEAS Dit is het bekendste nummer van The Black Eyed Peas. En handig ook! Want gemakkelijk te mixen met nieuwe beats. Staat dus sowieso op mijn playlist.
 1. COTTON EYE JOE : REDNEX Heerlijk fout maar stiekem wel plezant. Loopt altijd uit de hand.
 1. IT’S RAINING MEN : GERI HALLIWELL Een vrouwensong. Waar blijven die mannen? Komen ze uit de lucht? Een goed nummertje om te starten op een feestje. De enige song waar deze ex-spicegirl succes mee heeft gehad.
 1. GANGSTA’S PARADISE : COOLIO De diepe tonen die starten... De eerste zinnen zijn nog mee te lippen, maar dan gaan de meesten de mist in. Het woord ‘FOOL’  verstaat iedereen.
 1. WAKA WAKA : SHAKIRA Summer is in the house. Shakira laat de vrouwen shaken. Altijd prijs op een dansvloer.
 1. CAPTAIN JACK : CAPTAIN JACK De titel vertelt alles. Meer dan dit moet je niet weten. Gewoon naroepen en salueren!
 1. WHOOMP! : TAG TEAM Whoomp there is bekend geworden door Will Smith. Een gekke maar leuke hip hop-schijf om een keer goed zot te doen.
 1. EINS ZWEI POLIZEI : MO-DO Velen kennen de uitvoerder niet, maar het begin van dit liedje is wereldberoemd. Duitse teksten zijn mij niet machtig, maar deze 3 woorden wel. Wunderbar!
 1. WANNABE : SPICE GIRLS Wist je dat er 6 miljoen singles van dit nummer verkocht zijn? Ultrabekende song en dus ambiance verzekerd. Wie speelt sporty spice vanavond?
 1. I WANT IT THAT WAY : BACKSTREET BOYS Vaak zie ik mannen bij 'I Want It That Way'  door de knieën gaan om vrouwen te imponeren. No comment.
 1. VIRTUAL ZONE TOMMEKE : VIRTUAL ZONE De originele versie was al een hit van formaat. Maar toen ze de stem van Michel Wuyts er nog eens bovenop gooide (toen Tom Boonen wereldkampioen kon worden) kreeg het een 2de leven. Altijd ambiance gegarandeerd op een goede foute fuif!
 1. BOOM BOOM BOOM : VENGABOYS Van alle shitnummers van The Vengaboys vind ik deze de beste.  Goeie beat en een hersenloze tekst, een foute party vraagt niet meer.
sintblasius-1_fotor