Snak jij ook naar een roadtrip door de VS, een romantische citytrip naar Parijs of een avontuurlijke reis door India? Wij hebben de oplossing! Met deze allermooiste reisfilms zit je in een ik en een gij op je gewenste bestemming. En dat zonder de stress van een huilende baby op het vliegtuig! Ready for take-off? 

Een wandeltocht van 4286km met Wild

Wild vertelt het verhaal van een jonge vrouw (Reese Witherspoon!!) die na haar scheiding en het overlijden van haar moeder besluit om in haar eentje een voettocht te maken langs de Pacific Crest Trail die langs de Amerikaanse Westkust loopt. Laat je letterlijk meeslepen door deze prachtige film over jezelf terugvinden. (16+)

Naar Alaska met Into the Wild

It's a classic, maar daarom niet minder goed. En we zijn er zeker van dat een heleboel mensen al veel over deze film hebben gehoord, maar hem nog steeds niet hebben gezien. Into The Wild gaat over de pas afgestudeerde Chris McCandless die het materialisme en de prestratiedrang, die in de 'gewone' wereld heerst, beu is. Hij besluit in zijn eentje met minimale middelen door de Verenigde Staten te trekken met als einddoel: Alaska. En guess what, wij gaan met hem mee! (16+)

Naar Parijs én terug in de tijd met Midnight in Paris

Deze Woody Allen film gaat over een succesvolle scenarioschrijver die samen met zijn vriendin naar Parijs reist en daar een roman probeert te schrijven. Hij ontdekt 's nachts een mysterieuze kant van de stad waar hij zijn grootste idolen ontmoet die hem uit zijn writer's block en levensproblemen proberen te halen. (14+)

Een bezoekje aan Versailles met Marie Antoinette

Deze film van Sofia Coppola vertelt het verhaal van de rebelse maar iconische koningin, Marie Antoinette. De Oostenrijkse hertogin wordt op vijftienjarige leeftijd plots prinses na haar verloving en huwelijk met Louis XVI en wordt na het overlijden van haar schoonvader op 19-jarige leeftijd ineens koningin. Marie Antoinette is diep ongelukkig door de druk die op haar ligt en besluit te rebelleren met alle gevolgen van dien. (14+)

Een culinaire reis met Julie & Julia

Deze film vertelt twee verhalen: enerzijds het leven van de wereldberoemde vrouwelijke chef-kok Julia Child en hoe ze leerde koken, anderzijds het verhaal van Julie die, hopeloos op zoek naar een doel in haar leven, een blog opstart waarmee ze een uitdaging aangaat om alle recepten uit het kookboek van Julia Child te maken. De vrouwen leiden in twee verschillende tijdperken vreemd genoeg een vrij gelijk leven. (13+)

Wegdromen in Parijs met Le Fabuleux Déstin d'Amélie Poulain

Nog zo eentje die velen onder ons waarschijnlijk al gezien hebben, maar die zeker wel een tweede, derde, vierde of vijfde kijken waard is. Het verhaal gaat zoals de titel suggereert over Amélie Poulain die een ietwat vreemde opvoeding heeft gehad, waardoor ze een rijke verbeeldingskracht heeft ontwikkeld. Haar leven verandert wanneer ze een metalen doosje achter een tegel in haar appartement vindt. (14+)

Naar het noorden van Frankrijk met Bienvenue Chez Les Ch'tis

Deze Franse topper vertelt het hilarische verhaal van een directeur van een postkantoor, Philippe Abrams, die zich kandidaat stelt voor een overplaatsing, omdat zijn vrouw graag naar de Côte d'Azur wil verhuizen. Hij vermeldt in het document, onterecht, dat hij invalide is om meer kans te maken, maar valt door de mand en wordt als straf naar het noorden van Frankrijk gestuurd. Een streek waar hij enorm veel vooroordelen over heeft. Een van de meest hilarische films ever. (12+)

Een spirituele reis door India met The Darjeeling Limited

In deze Woody Allen film maken drie broers samen een treinreis door India om hun band te herstellen. Tussen de broers ontstaat een dynamiek van gekibbel, verwijten en buitensluiting. Wanneer de trein verdwaalt, besluiten ze hun verloren moeder in India te gaan opzoeken. (16+)

Op solo trip naar Japan met Lost in Translation

Nog een Sofia Coppola film! Wij houden dan ook wel van een beetje veel female power... Lost in Translation vertelt het verhaal van twee eenzame zielen die beiden in hetzelfde hotel in Japan verblijven. Bob Harris (Bill Muray) en Charlotte (Scarlett Johansson) ontwikkelen desondanks hun verschillende karakters een hechte vriendschap in een land waar ze de taal niet spreken en de cultuur niet begrijpen. (16+)

Op een gondelbootje in Venetië met The Tourist

Frank, gespeeld door du Johnny Depp, is een Amerikaanse toerist die naar Venetië reist om te bekomen van zijn gebroken hart. Daar leert hij Elise, gespeeld door du Angelina Jolie, kennen. Zij kruist zijn pad niet bij toeval en er ontstaat een levensgevaarlijke romance die uitdraait op een kat-en-muisspel. (14+)

Op de vlieghaven met The Terminal

Ben jij stiekem iemand die meer geniet van de sfeer op de vlieghaven dan de reis zelf? Dan is dit een film voor jou! Viktor Navorski (Tom Hanks) komt aan op de John F. Kennedy-luchthaven, maar mag deze plots niet meer verlaten. Terwijl hij op zijn vlucht zat, is er een revolutie uitgebroken in zijn thuisland en zijn er nieuwe mensen aan de macht gekomen, waardoor zijn visum om de VS te betreden is ingetrokken. Hij kan ook niet terug, omdat het land waar hij vandaan komt officieel niet meer bestaat. Een echte KAK! situatie dus. (13+)

Een loco tripje naar Singapore met Crazy Rich Asians

Nick en Rachel zijn een droomkoppel dat in Engeland woont. Nick besluit zijn vriendin mee te nemen naar zijn thuisland voor het huwelijk van een vriend. In Singapore ontdekt Rachel dat Nick uit een stinkend rijke familie komt die haar niet aanvaardt. (13+)

Naar een fictief verlaten strand met Y Tu Mamá También

Dit Mexicaanse coming of age verhaal vertelt de story van twee jongens die een vrouw proberen te verleiden met een beuzeltje over een prachtig verlaten strand. Luisa trapt erin en met zijn drietjes gaan ze op zoek naar de onbestaande plek. Onderweg ontdekken de drie heel wat over elkaar. Dingen die ze eigenlijk liever niet zouden weten. (18+)

Op de trein naar Zweinstein met Harry Potter

Misschien niet de eerste film waar je aan denkt als het over reisfilms gaat, maar zeg nu eerlijk: deze reeks is toch het ultieme escapisme. Wist je dat een groot deel van de scènes buiten Zweinstein ook effectief op bestaande plaatsten in Londen is opgenomen? Of je nu wil wegdromen naar het mooie Engeland of naar de fictieve tovenaarswereld, Harry Potter is the film to watch! (De eerste film is 7+, de andere zijn al wat complexer en enger)

Rennen over de Oostenrijkse heuvels met The Sound of Music

Our oldtime favourite! Postulante Maria krijgt de opdracht om als gouvernante te werken voor de zeven kinderen van kapitein Von Trapp. De kinderen die net hun moeder verloren zijn, leven een somber leven onder de strenge opvoeding van hun vader. Daar wil Maria met behulp van muziek verandering in brengen. (6+)