Dromen we niet allemaal van creatieve kindjes die rustig in een hoekje liggen kleuren? Alleen hebben sommige kindjes daarbij af en toe een klein duwtje in de rug nodig. Enter Dessineo. Een super handig spel waarbij je stap voor stap aan een kunstwerk schildert. (Niet onbelangrijk: kinderen kunnen dit helemaal alleen!)

Of wij met Maison Slash niet enkele spelletjes wilden uitproberen voor spellenmerk Jumbo? Euh, #lovemyjob. Dus ja graag! Slashparents Peter en Elke steken de (teken)handen uit de mouwen samen met hun dochtertje Liv (4), en houden zich een namiddagje creatief bezig met Dessineo. Met Dessineo leer je in stappen tekeningen maken aan de hand van wel 30 sjablonen die je op weg helpen. 


WIE SPEELT ER? 

Onze tekentalenten zijn er klaar voor.  Voor Liv (4) is Dessineo alvast een geslaagde keuze, tekenen en schilderen is haar go-to bezigheid. Mama en papa laten hun remmen ook nog eens volledig los, want geef nu toe: een keertje onbezonnen kladderen en knutselen is voor iédereen tof. 

wAxg8ok3OWe9LxiUb5rE4C1TCqSR2UJqD7crxfJB.png

EERSTE INDRUK?

Een leuke en creatieve bezigheid met de kinders waarbij jullie fantasie zot los kan gaan. Het moet niet altijd vleeshoopje of van die veel-te-actieve-spellen zijn om je samen kostelijk te amuseren.
Nog een extra handig dingetje: het spel heeft praktische schuifjes om alles goed op te bergen. #welikeparentfriendlystuff


MOEILIJK?

Het spel heeft 3 moeilijkheidsniveaus dus voor elke leeftijd wat wils, de iets oudere kinders kunnen bijvoorbeeld ook zonder de sjablonen en stappen zich volledig creatief uitleven.  Kleine tip van het tekengezelschap: lees goed de gebruiksaanwijzing voor je aan het spel begint. Zo gaat het tekenen nog net iets vlotter!

rv373Ydjqy8lwlMFkgANVCbXJWv5aqQ4qQwOf0H3.pngLEEFTIJD? 

Een minimumleeftijd van 4 jaar vinden we gepast, door de sjablonen die je kan overtekenen zijn de tekeningen voor de jongste picasso's goed haalbaar. Peter en ... geven mee dat Dessineo ook geschikt is voor kinders tot wel 8 jaar, horen wij daar lang meegaand speelgoed? Nu. al. fan. van. 

LEUKHEIDSGEHALTE?

Getest en helemaal goedgekeurd! Voor Liv een dikke yes door het verfelement, maar over heel de lijn een geslaagde artistieke bezigheid voor ons creatieve gezelschap. 

Dit artikel kwam er in samenwerking met Jumbo. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier