Sommige mensen hebben geen sociale media nodig om in gênante situaties te verzeilen. Denk maar aan die keer dat je half ontbloot in je jumpsuit op de wc zat, maar de deur vergat op slot te draaien. Of toen je driejarige sloeber aan de kassa in een rugvetrolletje kneep van de dame voor jullie in de rij. Wreed gênant! Maar hé, wie heeft dat gezien? Iets anders is het als je serieus uit de bocht gaat op het world wide web. Je weet wat ze zeggen: what happens on the internet, stays on the internet.

Samen met MediaNest verzamelden we enkele van jullie grappigste sociale media bloopers. MediaNest? Waisda? Dat is een online platform vol tips & tricks, om onder andere te ontdekken hoe je dit soort kemels kan vermijden en bespreken met je kinderen. Hier zo.

WOOPS, I DID IT AGAIN!

Nochtans, de sociale media doen echt wel hun best om je te behoeden van stupiditeiten. Er zijn allerlei knopjes om te voorkomen dat je getagged wordt in die foute foto’s van het laatste uit de hand gelopen personeelsfeestje. En wist je al dat je het geluid van je filmpjes kan uitzetten, wegens die f-bom van je kind? En bij apps zoals Snapchat verdwijnen filmpjes en foto’s onmiddellijk na verzending. Ah en er bestaat ook zoiets als vriendenlijsten. Just sayin’. Maar mensen zouden mensen niet zijn, moesten we toch nog genoeg manieren vinden om ons digitaal voor aap te zetten. En natuurlijk, eenmaal je kinderen ook hun weg naar “tinternet“ hebben gevonden, ben je helemaal niet meer veilig.

ZWIJGEN IS GOUD

We weten dat jullie allemaal zitten te wachten op de aangebrande bloopers, maar aangezien we willen dat jullie nog even verder lezen, starten we met een andere categorie: dingen die jij en/of je kinderen beter niet hadden geschreven.

Leen: “Ik kon na drie vreselijke weken werken bij een platenfirma eindelijk mijn ontslag geven. Ik kreeg immers een berichtje van mijn oude werkgever dat ik terug naar daar kon komen. Superblij mailde ik naar mijn beste vriend: “Yes, ik kan eindelijk weg uit dit fokking ***hol!” And send. Maar ik stuurde dat bericht per ongeluk naar mijn baas. Bij deze was hij meteen op de hoogte.”

En opgepast als je kinderen toegang hebben tot je computer. Een ander paswoord anyone? Sophie: “Mijn dochter veranderde mijn gmailadres naar “I love ponies” met passende foto erbij. Ik had dat pas door toen iemand me liet weten dat mijn mails al een tijdje veel minder professioneel overkwamen.” En op sociale media weet je ook nooit wie er meeleest. Dat kan Petra getuigen. “Ik gaf ooit op Facebook commentaar op een boek, dat ik echt slecht vond. Waarop de auteur antwoordde. Zij bleek een goede vriendin te zijn van mijn vriendin. “

SEXY TIME

Kleren dragen, dat is toch overrated? Zeker als we ons op sociale media begeven. Haha! Onze kinderen zwerven sowieso vaak al half naakt of enkel in een pyjamatrui thuis rond. Voeg daar een hoop smartphones aan toe, en voor je het weet, staat er wel minstens iemand van je huisgenoten in zijn of haar blootje te blinken op één of andere leuke app. Trek die zak chips maar alvast open.

Kennen jullie de live-functie van Instagram al? De kinderen van onze eigenste Maison Slash Anne alvast wel. Die gingen lekker viral op een moment dat Anne in de achtergrond in haar onderbroek door het huis huppelde. Zich van geen kwaad bewust. Thanks kids. Ook de dochter van Ellen zag er geen graten in om een naakt TikTok filmpje online te posten. Ellen: “Gelukkig is haar account privé en kon ik het tijdig zien en verwijderen.”

Maar laten we niet doen alsof jullie je kinderen nodig hebben om meer te tonen dan jullie lief is. Jenni: “Jaren geleden postte ik op Facebook een foto vanop vakantie in Frankrijk waarbij ik mezelf fotografeerde in een ruit. Tot een vriendin me een persoonlijk berichtje stuurde met de mededeling dat mijn man hier ook op te zien was… in adamskostuum op bed.”  En al die accidentele blote borsten online, we can blaim it on our mombrain. Annelies: “Een tijdje geleden heb ik per ongeluk een blote tiet gepost. Die van mij meer bepaald. Ik dacht dat ik enkel mijn baby had gefotografeerd. Niet dus.” 

SOS SOCIALE MEDIA!

We hopen van harte dat jullie en je kinderen zich tot nu toe redelijk ongeschonden door Facebook, Instagram, etc... hebben kunnen laveren. Of misschien denk je na al deze verhalen wel: “Hmm misschien toch maar eens het gesprek aangaan met mijn kinderen over hoe we ons als gezin best online gedragen?”. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Rep je dan nu naar de website van MediaNest! Die staat vol goede adviezen om al je digitale opvoedkundige vraagstukken te tackelen. Iets met een gewaarschuwd ouder enzo….

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met MediaNest. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is, als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier