Als je tussen het slashen door de tijd vindt voor nog wat onstpanning languit voor de televisie, hoera! Voor diegenen waar de tijd zoek is, vindt er dan wat, want iedereen heeft recht op zijn Netflix momenten! Ben je totally lost in hun aanbod,  dan wil Maison Slash met plezier jullie gids zijn richting lichtend beeldbuisland. Deze maand: 3 heel erg slashparentige reeksen over eerlijk ouderschap met herkenbare KAK-momenten die bij tijd en stonds aangespekt zijn met dat heerlijke gouden randje.

BonusFamiljien

Bonusfamiljien is een Zweedse dramedy, gelijk dat ze dat zo schoon zeggen. Een  nieuw samengesteld gezin met een mengelmoes van wel heel erg verschillende persoonlijkheden. Een puberende dochter, een zoon zo impulsief en wild en grofgebekt als het maar zijn kan van moeder 1, wiens hoofd één en al chaos is  en wel fan is van de vrije opvoeding. Een voorbeeldig, braaf, gedisciplineerd kind van vader 1, die vast houdt aan structuur en rust binnen en buiten de huiselijke muren. En dan heb je nog die andere vader en moeder wiens werelden nog verder uit elkaar liggen. Vandaar waarschijnlijk dat de hoofdpersonages al als pril koppel op de bank bij de relatietherapeut belanden om de dingen te doen werken binnen en langs hun huishouden.  

Plezante reeks over plusgezinnen die heel wat werk hebben om alle ballen in de lucht te houden. En dit is er zeker eentje dat je met je kinderen kan bekijken. Er zijn ondertussen 3 seizoenen van elk 10 afleveringen te zien, dus je kan er een hele winter door een quality-cosy-Netflix-gezinsmomentje van maken!

Workin' moms

Voor wie deze nog niet op zijn 'te bekijken' lijstje heeft gezet, niet doen, ga gewoon meteen zitten, liggen, staan om "Workin' moms" te zien. Moeders die na hun bevallingsverlof terug aan het werk gaan en daarnaast elkaar met raad en daad bijstaan in een soort praat/zelfhulpgroepje aangevoerd door een heilige boon met wat kinky trekjes on the side. Eén en al hilariteit en vereenzelvigheid met niet het ene dan wel het andere personage. Zowat alle struggles, bekommernissen, situaties,... als slashparent passeren de revue. Ons KAK-boek verfilmd, eigenlijk, feitelijk.

3 seizoenen van elk 13 afleveringen van deze Canadese reeks staan op jou te wachten! En wij wachten ondertussen wel vol ongeduld op dat 4de seizoen. En als je bekkenbodemspieren nog niet helemaal getraind zijn, begin er dan nu aan, want wij hebben ons wel een paar keer bijna bepist van het lachen.

The letdown

The Letdown kunnen we misschien het beste omschrijven als het Australische bravere zusje van Workin' Moms. De taal is net wat minder vuilgebekt, maar het blijft even leuk  en grappig om te zien. Waar er in Workin' Moms de focus ligt op jonge moeders die terug aan het werk gaan, gaat het bij The Letdown over een geëmancipeerde thuisblijfmoeder, Audrey, die wel wilt thuis zijn met haar baby, maar toch ook weer helemaal niet. Ze belandt in een praatgroepje met andere thuisblijfmoeders die het al dan niet beter voor elkaar hebben dan zij. Of dat denkt ze toch. En ondertussen broddelt ze maar wat verder aan wat voor wel heel herkenbare situaties en WTF-momenten zorgt.  

Er zijn 2 seizoenen met in totaal 14 afleveringen te zien. Wij willen graag nog een derde seizoen van dit lekker ontspannend dingetje. Zo'n reeks gevuld met ah-dat-gebeurt-dus-ook-in-Australië scènes werkt heel therapeutisch, dus give us some more!