Jeinde, we gooien hier nogal met wat filmtips de laatste weken. Alsof we niks anders te doen hebben. Wel dus, maar niks meer ontspannends voor het hele gezin dan het feestgedruis met een overload aan kaashapjes te verteren met een filmpke in de bioscoop. Ook slashparent Helga snapt dit concept volledig en ging met haar kinderen naar de première van de animatiefilm Trouble kijken. 

HELGA

Op woensdag staan er hier normaal gezien een retourtje dansschool en tekenacademie gepland, maar niet deze keer. Deze keer gaan mijn Terrific Twosome en ik vettige hamburgers eten en naar de film 'Trouble' kijken, de Vlaamse versie. 

Het is  blijkbaar ook de première van de nieuwste Star Wars, want we worden onderschept door een paar Stormtroopers en Darth Vader, die Zowie afschudde met een gevatte: "Jullie zijn toch niet echt?" Who needs a lightsaber als mijn dochter erbij is!

Verwend nest met vlooien

Maar dus: Trouble. Kort samengevat: Trouble is een verwend hondje, zijn baasje is een bijzonder welgesteld oud vrouwtje die in een kast van een huis op een heuvel woont. Het beestje spendeert zijn dagen op een troon, krijgt zijn dagelijks badje en wordt bediend door een butler. Tot het ouwe besje het loodje legt en haar twee kinderen en enige erfgenamen op de stoep staan om de erfenis gretig in ontvangst te nemen. Zonder al te veel te spoilen: de 'vlooienbak' wordt buitengezet en dan krijgen de erfgenamen te horen dat ze de erfenis pas krijgen als ze bewijzen goed voor het hondje te zorgen.... bummer!

Ze nemen een dierenvanger onder de arm, en wie ooit 'Ace Ventura: Pet Detective' zag, ziet meteen dat ze voor dit personage niet veel verder gezocht hebben. En het is lang niet de enige verwijzing naar andere films en personages die de opmerkzame kijker eruit zal halen, zoals een hond die 'ik zie dode mensen' zegt (I see dead people, uit The Sixth Sense).

Er draven zelfs ook een paar 'echte' personages op: de singer-songwriter Jason Mraz en de beroemde hondenfluisteraar Cesar Millan.

Meldde ik al dat wij de Vlaamse versie keken. In de originele versie wordt de stem van Snoop ingesproken door... Snoop Dogg natuurlijk. Als Doggy-fan sinds ongeveer 25 jaar had ik dus wel de originele versie willen zien, maar toegegeven: onze Tourist leMC doet dat zeker ook niet slecht. 

Mijn favoriete personages zijn een bende eekhoorns, die het gemunt hebben op Trouble omdat hij hun wintervoorraad noten naar de verdoemenis hielp. Hier kan ik maar één ding over zeggen: synchroondansen... ge-wel-dig!

VET/NJET?

'Trouble' is zeker geen tranentrekker - ik geef toe, ik ben anders wel een bleiter, zélfs bij animatiefilms - maar het is wel een goed anderhalf uur amusement. Of zoals mijn honden-liefhebbende dochter het omschrijft: hij duurt wel drie en een halve 'Lassie's' lang! Een gemakkelijk te volgen verhaal voor de kleinsten en enkele grappige twists voor de grootsten, fun voor de hele familie dus!