Maandelijks proberen we met Maison Slash de cinemazaal in te duiken voor de allernieuwste familiefilms toegelaten met kinderen. Slashparents Ingrid en Erika trokken met hun eigenste rasechte Pokémonsters naar de cinema om Detective Pikachu te gaan kijken. En wat ze daar zagen, overtrof wel degelijk al hun verwachtingen.

PIKAWIEDADDE?

Als slashparent van zoons wiens eerste woordjes, bijna letterlijk, 'Pokémon' waren, stond de lancering van deze film met stip op het to do lijstje van deze maand. Uit liefde voor de kinderen draai je dan effe je cultuurknopje uit en ga je er gedwee in mee. 

2sMKb181nm0xe1GUWwKURE43wKwgDAoShmF4QViw.jpeg

Wij hebben bij ons in huis al heel wat hypes de revue zien komen en gaan, maar als er één constante is, dan is het wel de Pokémon hype. Van ruilkaarten tot poppetjes (de échte en die van het eendjeskraam op de kermis) tot games voor elke mogelijke console. Je vindt er wel in elke kamer van ons huis iets van terug. 

Vraag mijn jongste zoon niet om alle namen van de kinderen in zijn klas te benoemen, maar over Mewtwo, Psyduck, Bulbasaur, Ditto, Jigglypuff en Mr. Mime praat hij alsof ze een dicht familielid zijn.

Chinees voor mij (en vermoedelijk ook voor veel ouders in dezelfde schuit), Japans in het echt. Want daar zag elke Pokémon voor het eerst het licht. Maar goed, na de uitgebreide franchise shizzle, nu dus ook een live-action film.

xcEE5Y2TmMfqrHAFVna5WgyS11jAAUW2kEb2D9Ld.jpeg

Het verhaal

Timmeke gaat in één of ander gehucht op zoek naar zijn vermiste vader en detective Harry. Dat gehucht, Ryme City genaamd, is er één als elk ander met dat ene verschil dat op deze plek mensen en Pokémons vredevol samen leven. Of dat dacht je toch... Natuurlijk is dat -zoals dat hoort in een real American movie- maar een illusie en is ook hier een slechterik met de zaak gemoeid. Dubieuze ontvoeringen en transformaties, batlles (zoals in de échte Pokémon wereld, volgens mijn zoons),  bijna dood ervaringen en de wereld die half vergaat. Het zit er allemaal knap geanimeerd in verwerkt. Maar gedreven Tim zet door, met aan zijn zijde een partner aka de enige echte Pikachu, die in dit verhaal dan ook nog eens echt praat!

SouiGJk2UXn8iEIbzevAVo9lDYZcCySgQpBUl38R.jpeg

Vet of njet?

Mijn verwachtingen waren net dat tikkeltje minder groot dan die van mijn kinderen, maar eerlijk is eerlijk, ik heb de film best wel kunnen pruimen. Geef mij wat droge humor en een dosis schattige pluizigheid en ik ben verkocht. Bij deze, alle begrip en liefde voor Pokémonfans, ik ben helemaal mee! En na het zien van al die kleurrijke, gekke Pokémons zou ik er zelf ook wel eentje in huis halen. De fantasie reikt soms ver in mijn hoofd...Dus, slashparents die 'Detective Pikachu' ook op hun to do lijstje hebben staan, geen angst, geen gezucht, 't is tof! En oh ja, we zagen hem in 3D. Normaliter niet echt mijn ding, maar ook hier zeg ik heel erg van jaaa, doen!