Of wij met Maison Slash niet
enkele spelletjes wilden uitproberen voor spellenmerk Jumbo? Euh, #lovemyjob.
Dus ja graag! Samen met slashparent Nele en dochter Leni testten we "Five Little Fish" uit, een hengelspel voor kinderen vanaf 3 jaar. 

"Viskes vangen" vinden we nù als volwassenen nog steeds leuk, dus volgens ons blijft het sowieso ook een killer concept voor kleine kinderen. Maar wat wij vinden, doet absoluut niet terzake. Want slashparent Nele en 5-jarige dochter Leni zijn de jury deze keer. Wat vinden zij van "Five Little Fish"?

WIE SPEELT ER? 

Aan zet zijn beurtelings Nele en Leni, haar kleuterdochter van net geen vijf. Leni is dol op spelletjes maar is een slechte verliezer -lees: krokodillentranen en drama- . Moederlief knijpt deze eerste ronde dus op tijd een oogje toe.

q28Uu67jpivRYNG5olrQzrTePk1yPKp71sf9HwOe.jpeg

EERSTE INDRUK?

We verwachtten ons aan een soort van Memory -"Heb jij het geheugen van een goudvis?"-  maar dit speel is veel meer dan dat. Niets is zeker in deze kleurrijke visvijver: voor je het weet snoept een tegenspeler jouw zuurverdiende goudvissen af. 

De tools van dit spel zijn simpel maar helemaal af: kleurrijke speelkaarten, vrolijke vissen en een handige hengel: dolletjes!


MOEILIJK?

Eens je dit kleuterspelletje in de vingers hebt is het peanuts. Al wordt het nooit zo simpel dat je het saai gaat vinden. De enige échte moeilijkheid? Je kleuter proberen uitleggen dat ze gewonnen visjes moet afgeven als mama een betere kaart trekt. Aiaiai...

Vgp47mk1QRrCnG82pVoq0e8vhK2MfteToEIEhX8V.jpeg

LEEFTIJD? 

Vanaf 3 jaar, zoals aangegeven op de doos, lijkt ons perfect. Hou ouder de kindjes, hoe moeilijker je het spelletje maakt. Zo concentreren kleinere kleuters zich op de kleuren, terwijl een vijfjarige al voorzichtig tactisch begint te denken.

LEUKHEIDSGEHALTE?

De vraag "Mamaaaa, spelen we nog eens van faajlidiefisj?"  achtervolgt Nele intussen al paar weken. En ook wie op bezoek komt, moet eraan geloven. Leni went aan het feit dat ze af en toe verliest, al moeten we dan wel nóg eens spelen. Zonder twijfel een topper dus!

Dit artikel kwam er in samenwerking met Jumbo. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.