Bij vele ouders kunnen we het angstzweet ruiken als het over gaming gaat, wegens helemaal lost in deze voor hen onbekende virtuele shizzle met veel lawaai, snelle beelden, gekke namen en weird personages. Maar hallokes, daar zijn wij! Elke maand doen we een review van het één of andere videospel waar je kind gek op is. Deze maand: Let's go, Pikachu!

Let's go Pikachu!wiVXIPGuVAZFxsUhxJoXNl0uHDLyaDwLKdWNAfiK.jpeg

(foto: Nintendo)

Ouders en kinders die Pokémon Go (je weet wel, die hype die een tijdje geleden heel de wereld op pad stuurde) te gek vinden, zullen deze Let's go Pikachu dan wel echt helemaal te gek vinden. Voor gamers die al jaren in het vak zitten, blijkt dit spel pure nostalgie te zijn. het zowat hetzelfde als de oude Pokémon games , maar dan helemaal vernieuwd naar heden ten dag. Let's go kan je beschrijven als een nieuw avontuur in een vertrouwde omgeving. Het houdt dus doorgewinterde trainers op het puntje van hun stoel, maar het is zeker en vast ook een spel voor nieuwe spelertjes.

Op reis in Pokémon land

uuBRPu4ePnmNAG84nX2p72pZagPWC08jdgob8J9R.jpeg

Je vertrekt als Pokémon trainer samen met Pikachu op een avontuurlijke reis door heen de Kanto regio. Het fijne aan dit spel is dat er ook een multiplayerstand is. Je kan dus met z'n tweeën op verkenning. Speler twee is dan wel meer het hulpje dan trainer, maar als je beginner bent is dit misschien wel ideaal om het spel in te lopen.  Voor de echte Pokémon fans is er dé enige echte Poké ball ter vervanging van de 'gewone' Nintendo Switch console. Een leuk hebbeding, maar het werkt soms wat verwarrend omdat er minder knoppen aan zitten dan bij de gewone console. Voor de meneertjes en mevrouwtjes frustreer kan je het beter zonder bal doen, ook al hangt er een armriempje aan om bij het gooien geen potten te kunnen breken.

WISTJEDATJE

uvzi18mgqoc22SOrkpdODkCOLr0x2DraCk8M3Djy.jpeg

(foto: Nintendo)

Platform: Nintendo Switch 

Genre: Role Play Game

Spelers: 1 tot 2

Classificatie: PEGI 7 (PEGI geeft aan vanaf welke leeftijd het spel geschikt is. In dit geval 7 jaar. Maar hola! Die 7 jaar zegt niks over de moeilijkheidsgraad van het spel, dit gaat enkel over de spelinhoud (taalgebruik, geweld,...).

Prijs: €109,99 (spel + poké ball plus pack) of €59,99 (voor het spel alleen) 

Ben je als ouder nog helemaal leek in de wereld van gamen en weet je niet goed waar en hoe er aan te beginnen, dan hebben we hier nog wat fijne things to know!