De lockdowns zorgden al voor véél spelletjesavonden. Soms zoveel dat het echt ... wel veel was. Wellicht bij jou ook! Samen een spel spelen met het gezin zorgt vaak voor een leuke avond. Of net niet. Anyhow, blijven je kinders je de oren van je hoofd zeuren om een spelletje met hen te spelen?  Deze gezelschapsspellen kunnen ze alleen. Solo. Uni. Zonder jou. Dit zijn de allerleukste!

IQ Fit (+6)

Smartgames is een merk van gezelschapsspelletjes met een heel breed aanbod van uitdagende denkspelletjes voor je kind. Al spelend leren ze, en ze houden zich bezig op hun eentje. De meeste spelletjes van Smartgames zijn klein en compact waardoor ze niet veel plaats innemen in de kast. Het bekendste spelletje is misschien wel de IQ Fit. In dit compacte spelletje moet je bolvormige puzzelstukken zo leggen zodat ze allemaal op het speelveld passen. 

Second Chance (8+)

Tweede kansen heb je nodig in het leven, en jouw kind ook in dit spel! Second Chance is een echte brainteaser waarin je kind puzzelstukken moet tekenen op een speelvlak. Op het einde van het spel mag je geen lege speelvlakken meer over hebben of je moet beroep doen op een tweede kans.

Pocket Escape Rooms (12+)

Escape rooms zijn cool! De rage om een escape room te doen is voorbij gevlogen en stopgezet door de eerste lockdown… Natuurlijk kon het niet anders dat er dan gezelschapsspelletjes van werden gemaakt. De meeste zijn bordspelletjes maar er zijn ook kaartspellen waardoor je kind helemaal alleen een oplossing moeten zoeken om ergens te kunnen ontsnappen! Enige nadeel: ze zijn slechts een keer te spelen aangezien je achter de oplossing weet… Misschien een doorgeefsysteem opstarten met anderen om escape rooms uit te wisselen!

Tiny Towns (+10)

Een tiny towns is een stadje waarin de kleine wezens een samenleving hebben opgericht om zich te beschermen tegen roofdieren. Aan jouw kind de taak om deze tiny town zo goed mogelijk uit te bouwen! Je kan het spel met 1 tot 6 spelers spelen. Je moet grondstoffen verdienen en gebouwen plaatsen. Een kinderversie van De Kolonisten van Catan, lijkt ons.

Saboteur: het duel (+8)

Saboteur is een spel waarin je niemand kan vertrouwen. Je gaat als kabouters op zoek naar goudstukken maar er zit 1 saboteur in het spel die de weg probeert te versperren. Saboteur het duel geeft jouw kind de kans om dit leuke spel op je eentje te spelen! Door middel van getrokken kaarten kan het spel gesaboteerd worden waardoor je geen andere speler nodig hebt.

Keer op Keer (+8)

Een leuk dobbelspelletje dat je alleen kan spelen of met 6! Je dobbelt met 3 kleurdobbel en 3 cijferdobbels. Je kiest een kleur en een cijfer, bijvoorbeeld 3 en blauw. Dan kleur je 3 blauwe vakjes op je speelveld. Je moet zo snel mogelijk alle vakjes van een kleur hebben aangeduid, zoveel mogelijk sterren verzamelen en volledige rijen en kolommen aanduiden! Een verslavend denkspel! En voor wie de echte uitdaging wil aangaan, probeer Keer op Keer 2! Nog meer spanning!


In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!