Heb je stiekem ook soms heimwee naar de tijd dat je naar een festivalletje kon zonder om de haverklap een koptelefoon terug op een kinderhoofd te moeten duwen? Zonder halverwege het optreden te moeten vertrekken omdat zoon- of dochterlief het niet meer leuk vindt? Dit gloednieuwe festival belooft een einde aan jouw zorgen. Het Bomboclat-festival  trekt volledig de #parentfriendly kaart.   Voor we het weten zijn ze weer elke dag thuis bij ons, de kinders. Voor de meeste van hen een periode om ontzettend naar uit te kijken: twee maanden lang geen school, geen huiswerk, en voor de allerkleinsten heel veel tijd met mama en papa.  Als slashparent is het vaak een periode van intens genieten van je nageslacht –slash- puzzelen om je werk én je vakantie gepland te krijgen rond je opvangmogelijkheden.  Gelukkig zijn er de hele zomer door veel gezinsvriendelijke festivals en activiteiten waar je samen met je kinderen van kan genieten. Beeld je eens in: een festival op een strand onder de zon. De zee kabbelt in de verte, de tropische muziek op het podium doet je willens nillens heupwiegen,  een frisse cocktail maakt het plaatje af, en jij en al je vrienden kunnen zorgeloos genieten. Hoezo? Zijn de kindjes bij hun grootouders dan? Zijn ze uit logeren? huh?

Dit is #parentfriendly!

Nee hoor! Je kinderen zijn even verderop de tijd van hun leven aan het hebben. Ze worden de hele dag door goed in de gaten gehouden en ge-entertained door een team van monitoren met ervaring. Ze spelen op het strand met allerlei nieuwe vriendjes in een grote afgebakende speelzone waarin vanalles te beleven valt. OMG, dit is de #parentfriendly waarover we het hebben. Het gloednieuwe Bomboclat Festival beweert niet zomaar het zoveelste gezinsvriendelijke festival te zijn, maar een echt kind – slash- oudervriendelijk festival. Want mama en papa willen soms ook gewoon chill zijn. En zoon en dochter vinden al dat chillen vaak maar saai en willen vanalles beleven. Maar toch wil iedereen samen zijn op dezelfde plek. Op Bomboclat Festival is er aan iedereen gedacht. BomboF

Bomboclat watte?

Op 21, 22 en 23 juli wordt het strand van Zeebrugge omgetoverd tot walhalla voor iedereen die van zon, zee en goede vibes houdt. De nationale feestdag krijgt er een tropische toets. Deze eerste editie van Bomboclat festival verwelkomt al meteen tal van internationale acts. Denk wereldmuziek met nadruk op hedendaagse Caraïbische- en Afrikaanse dansmuziek: Dancehall, Soca, Reggae, Afro…. Op de mainstage komen internationale helden als Charlie Black, Konshens, Fally Ipupa, Stonebwoy, Anthony B, Etana en vele anderen hun kunnen tonen. In de NAH MEAN Dancehall treden lokale deejay-talenten zoals o.a. TLP, Tommy Milfnikka, Team DAMP, Soul Shakers en Rakka aan. Het belooft dus een feestje te worden daar op het grootste strand van 't land. En er is meer dan muziek. Er is ook een mooi uitgewerkte restaurantzone te voorzien. Tom’s Diner en De Republiek uit Brugge serveren heerlijke wereldkeuken. Verder kan je genieten van Jamaicaanse keuken, Surinaamse barbecue, speciale vleessoorten als krokodil en kangoeroe…. Ook aan de zoetebekjes  (aka de mini's) werd gedacht. Marokkaanse snoepjes, pannenkoeken of speciale ijsjes van legendarische ijsproducent Missault? Op Bomboclat vind je het allemaal.

Wie bedenkt zoiets geniaal?

Uiteraard kon zoiets alleen verzonnen worden door iemand die zelf weet wat het is om als ouder verschillende balletjes in de lucht te houden. Organisatoren van Bomboclat Festival zijn de broers Bram (31) en Wannes (29) Loosveldt. Wannes werd anderhalf jaar geleden papa van zoontje Ilaï,  en in september krijgt die er een broertje bij. Bram en zijn vriendin zijn er nog niet aan begonnen, maar zien als nonkel en tante en in hun vriendenkring constant slashparents aan het werk. Toen ze besloten hun grote droom waar te maken en een eigen festival op poten te zetten, wisten ze dan ook al snel dat ze het zo zo laagdrempelig mogelijk wilden maken voor jonge gezinnen. wannesenbramloosveldt WANNES "Mijn broer en ik hebben allebei een voorgeschiedenis in de festivalwereld. Bram was jarenlang één van de drijvende krachten achter Gent Jazz en Jazz Middelheim. Ikzelf maakte de afgelopen jaren deel uit van de opbouwploeg van Tomorrowland, en als DJ bij Team DAMP sta ik dit jaar op Bomboclat (duh), Tomorrowland en het Afro C festival onder andere. Ik baat met mijn andere broer café De Vetten Os in Brugge uit, en de pop up zomerbar Urb Egg. Maar onze grote droom was altijd al een eigen festival. Bomboclat gaat onze wildste verwachtingen overstijgen. De locatie is schitterend, we hebben deze line up bijeen kunnen sprokkelen en we hebben er de 'vibes en sfeer' in kunnen steken die we zelf nog nergens anders vonden. Zo kwam ook dat idee om er een 'voor ieder wat wils' festival voor jonge gezinnen van te maken. Als jonge papa met een druk leven leek het me heerlijk om eens mee te kunnen naar een festival met al mijn maten, zonder dat ik daarvoor de kinderen zou moeten achterlaten. Deze formule, waar de kinderen gegarandeerd een leuke dag zouden hebben, maar ik en mijn lief ook even zorgeloos kunnen feesten, leek ons ideaal. De anderen in ons team die zelf al  kinderen hebben, waren meteen voor het idee gewonnen. Het is tegenwoordig ook niet evident om een uitstap te doen zonder volledig platzak te zijn, dus de keuze om onze prijzen democratisch te houden en kinderen tot 12 jaar gewoon gratis binnen te laten was ook snel gemaakt."

Praktische info

Alles, maar dan ook alles vind je terug op de website of facebookpagina van Bomboclat!