Als we één ding onder de knie hebben gekregen tijdens de lockdown
is het waarschijnlijk de kunst van het eindeloos wandelen. Het maakte al niet
meer uit naar waar of met wie, zolang we maar even uit ons kot konden. Nu de
zomervakantie eindelijk is aangebroken en het zonnetje vaker gaat schijnen is
een wandeling maken nog steeds fun! En laten wij nu net dé app hebben om jouw
volgende wandelingen dubbel zo fun te maken! De coole navigatie-app Warm-Koud van
Hurae is een soort Google Maps in een leuk, speels jasje.

Enoewerktda?

De warm-koud app brengt je van je locatie naar je eindbestemming. Geen sla linksaf of derde straat naar rechts. Enkel warm als je op de goede weg zit of koud als je fout zit. Een echte wandeling gamechanger. Het principe doet misschien een belletje rinkelen vanuit je jeugd. Iemand moet geblinddoekt de rest van de groep vinden. De enige aanwijzingen die krijgt is warm(er) als je dicht bij iemand in de buurt komt en koud(er) als je jezelf verder verwijdert. I don’t know about you, maar ik was daar als kind uren zoet mee.

Game on!

Voer je bestemming in, druk op ‘start’ en begin te lopen. Afhankelijk van welke richting je uitgaat, krijg je op een rood scherm ‘warm’ te zien of op een blauw scherm ‘koud’. Als je ‘warm’ volgt, kom je op de juiste bestemming uit. Als je scherm op ‘koud’ staat, dan loop je net weg van de eindbestemming. Hoe lang je onderweg bent hangt volledig af van je sense of orientation. Om je niet te ontmoedigen, kan je op een balkje in de app volgen hoe ver je al bent van de eindbestemming. Spannend!

Next level ronddwalen

Bedenker & maker Vincent Schroeven, medezaakvoerder Hurae, zocht een manier om zijn dagelijkse Coronawandelingen met de kinderen op te vrolijken: ‘De kinderen vonden het superfijn om zoekopdrachten uit te voeren tijdens onze uitjes. Zo kwam ik op het idee om het warmer-kouder spelletje in een app uit te brengen. Want wat is er leuker dan je laten leiden door het toeval - of in dit geval een app - tijdens het ronddwalen?’ De ideale, creatieve invulling voor je staycation en wie weet ontdek je onderweg wel coole plekjes die je nog niet kende. Je kan de app ook met vrienden en familie gebruiken en kijken wie er eerst op dezelfde bestemming geraakt bijvoorbeeld. De app bestaat nog niet zo lang, maar er wordt al volop gewerkt aan nieuwe snufjes en updates. Zo wil Schroeven een celebrity-modus toevoegen met bekende stemmen en een GIF-modus. In de gaten houden dus!

Safety first

De app vereist toegang tot locatievoorzieningen om de gebruiker op de correcte bestemming te brengen. Voor de veiligheid wordt wel sterk aangeraden om de applicatie niet te gebruiken in de auto of met andere gemotoriseerde voertuigen. Wil je de app uitproberen? Yes, you do! Je kan hem gratis downloaden in de Apple App store en via Google Play. De warm-koud app is een samenwerking tussen creative agency Hurae en Louis Ingelaere.