Voorlopig zijn uitjes naar de dierentuin ook uit den boze. Gelukkig kwamen verschillende parken van over de hele wereld met een oplossing: livestreams. Yes! Zo kunnen we toch nog een glimp opvangen van al die mooie beesten! Op deze manier kan je er ook ineens van profiteren om een virtueel bezoekje te brengen aan zoos en aquariums waar je anders nooit zou komen. En wanneer die vreselijke lockdown gedaan is, haasten geblazen naar de dierentuin in de buurt, want volgens de Zoo van Antwerpen missen ook de dieren hun bezoekers heel erg. 

Monterey Bay Aquarium

Dit prachtige aquarium in Californië biedt 10 verschillende livestreams aan. Eentje daarvan geeft zicht over Monterey Bay, probeer zelf otters te spotten in de wilde oceaan. Of neem een kijkje bij de tropische en erg kleurrijke vissen. De 'open sea cam' is een echte aanrader. Met een rustgevend muziekje op de achtergrond genieten van de voorbij zwemmende visjes, zen in 1,2,3! Of kijk hoe de verzorgers eten geven aan de zee-otters. Hier vind je de adembenemende livestreams. 


Georgia Aquarium

Elke dag van 8u tot 23u kan je hier terecht om het gedrag van onder andere speelse beluga's, pinguïns en walvishaaien te inspecteren. Zet alvast 11u en 15u op de planning, want dan kan je een trainingssessie met otters volgen en kijken hoe verzorgers de reusachtige walvishaai te eten geven. Om 12u30 kan je duikers zien in de livestream 'Ocean Voyager'.  Bekijk al dit hierzo! Pssst: deze maand wordt er hoogstwaarschijnlijk een mantarog geboren, misschien maak je het wel live mee!

Zoo Antwerpen 

Een livestream hebben ze niet, maar die vertrouwde Zoo van Antwerpen maakt wel vlogs die je kan bekijken op Youtube. Meer te weten komen over zeepaardjes of toch liever over de buffels? Het kan allemaal als je zoekt op de hashtag #ZOOsamen!


Zoo Atlanta

Vergeet corona in één seconde want we waarschuwen jullie: cuteness overload. Zoo Atlanta heeft in tegenstelling tot de anderen slechts één webcam, maar wat voor één! Op de Panda-Cam kan je een hele dag genieten van schattige reuzenpanda's. Buiten een hele dag bamboe smullen, doen ze niet veel. Maar echt, zélfs dat is übercute. Helemaal verliefd geworden op die zwart-witte beestjes? Ook het Wolong Panda Centrum in China toont ze live in action (of eerder niet in action). 

Lone Pine Koala Sanctuary

Panda's en koala's, geen idee waarom, maar kinders halen deze twee vaak door elkaar. De Lone Pine Koala Sanctuary in Australië heeft maar liefst 15 verschillende webcams waar je koala's kan spotten. Surf naar de website en bestudeer het verschil tussen deze twee dieren. We geven alvast even mee dat koala's en panda's ook wel overeenkomsten hebben: luie beesten, dat zijn ze in ieder geval! Koala's slapen zo'n 18 uur per dag, dus super veel zotte dingen moet je niet verwachten. Voor wie liever naar speelse Dingo's kijkt, kan hier ook terecht. 

Cincinnati Zoo

Elke weekdag om 15u droppen ze een nieuwe aflevering van 'Welcome Back to Home Safari' op hun Facebookpagina. Elke keer staat er een ander dier centraal, zo zijn hippo Fiona en neushoorn Seyia al aan de beurt geweest.


Blijdorp

Iets dichter bij huis heeft de Rotterdamse zoo Blijdorp ook enkele livestreams tot uw dienst. Spot er leeuwen, gieren en olifanten in hun binnen- en buitenverblijf. Neem zeker eens een kijkje bij de okapi's, want drie maanden geleden werd er opnieuw een babyokapi geboren! Op hun Youtubekanaal komen ze met #ondertusseninBlijdorp, een soort serie die de lege zoo in kaart brengt. Zo tonen ze onder andere hoe de haaien eten krijgen. 

Beekse Bergen

Klaar voor een 3 kwartier durende autosafari door de Beekse Bergen? Met een sfeermuziekje op de achtergrond geniet je van zebra's, giraffen en zelfs luipaarden. Ga de uitdaging aan en probeer alle dieren die je tegenkomt te herkennen. Daarnaast vind je op hun Youtubekanaal filmpjes met een antwoord op al jouw dierenvragen! Tip: zet het beeld op groot scherm, zo lijkt het net of je echt mee in de auto zit. Bekijk hem hier!