Op gezellige winternamiddagen kruipen we graag dicht bij elkaar om naar een heerlijke en zoetzemerige Disneyfilm te kijken. Maar vergis je niet. De sprookjes waren aan de basis veel gruwelijker dan hoe wij ze nu te zien krijgen. Vergeet de 'ze leefden nog lang en gelukkig'-en.  Dit is 4x de bikkelharde en gruwelijke waarheid achter een Disney-sprookje. 

Assepoester

prince-putting-on-glass-slipper-1415902211.gif?quality=.8&height=273&width=500

Wat jij dacht: Asspoester trouwde met haar prins. End of story. Finished business.

In werkelijkheid: De gebroeders Grimm waren de oorspronkelijke auteurs van het verhaal. Ook zij lieten het koppel mooi trouwen. Maar de stiefzussen daarentegen kregen het in deze versie wat bloederiger te verduren. Om in het muiltje te passen, sneedt één van de zussen haar tenen af. De handere schaafde haar hiel af. En alsof dat niet genoeg was, werden de ogen van de boze stiefzussen uitgepikt door een vlucht wraakzuchtige witte duiven. (die van op de trouw van Assepoester!) Gruwelijk.

Sneeuwwitje

Snow-White-and-the-Seven-Dwarfs-snow-white-and-the-seven-dwarfs-24822887-450-253-1415902244.gif?quality=.8&height=253&width=450 Wat jij dacht: De prins kust Sneeuwwitje wakker en draagt haar naar zijn kasteel. Zo schoon. En de boze koningin sterft door van een rots te vallen. Hoe handig.

In werkelijkheid: Nog steeds hetzelfde van dat kussen en kasteel enzo.  Maar de boze koningin komt wat gruwelijker en sadistischer aan haar einde. Ze was uitgenodigd op het trouwfeest van sneeuwwitje en haar prins. Tof, maar ze moest wel een paar gloeiend hete ijzeren schoenen aan. Daarmee moest ze de hele avond dansen op het feest tot ze dood neerviel. Einde.

Doornroosje

giphy-1415902278.gif?quality=.8&height=209&width=500

Wat jij dacht: De prins verslaat een draak, kust Doornroosje wakker en danst met haar terwijl haar jurk verandert in alle kleuren van de regenboog.

In werkelijkheid: Nope, in het echte verhaal werd er niet gekust. De prins die geen prins was maar een koning verkrachtte de maagd terwijl ze sliep. Maanden later werd Doornroosje wakker met een tweeling in haar armen. Ze mocht dan wel haar koning vervoegen. Maar ook daar weer problemen. Want de man was al getrouwd. De huidige koningin probeerde de koning zijn eigen babies te laten eten. En dat bekocht ze uiteindelijk zelf met de dood. Doornroosje kreeg wél een 'lang en gelukkig' - einde. (Alhoewel, met zo'n tweeling die je uit een verkrachting meesleept)

The Hunchback of Notre Dame

3985741-tumblr_mj3nqkbaas1s6qc3go1_500-1415902353.gif?quality=.8&height=281&width=500

Wat jij dacht: Quasimodo krijgt niet echt een "happily ever after"- einde met Esmerelda, maar hij krijgt er vrede mee dat ze hem niet 'op die manier' graag ziet. En hij start een leven tussen de gewone mensen. Dat is ook al iets waard, toch?

In werkelijkheid: Het verhaal is eigenlijk geschreven door Victor Hugo van Les Misérables. Dus je kan al raden dat het einde niet geweldig zou aflopen. In het kort: slechterik Frollo knoopt Esmeralda op. Quasimodo vermoordt Frollo. Hij blijft rouwen bij het lichaam van Esmeralda en sterft uiteindelijk van de honger.

bron: http://www.mtv.com/