We hebben een goedgelezen online magazine, we hebben al twee boeken, we hebben de zotste feestjes en de leukste evenementen. Maar wat we nog niet hadden, was... een podcast. Met de nadruk op 'was', want als zelfrespecterend medium konden we niet achterblijven. Vandaag presenteren we vol trots en glorie: "Kak, dat wist ik niet voor ik kinderen had", een -al zeggen we het zelf- geweldige podcast voor en door slashparents!

Ik weet niet jij, maar ik voel me persoonlijk tegenwoordig wat verlaten als het op audio-aanbod komt. Ik bedoel dan vooral op het vlak van de radiozenders. Ik ben ofwel te oud, te jong, of de muziekstijl ligt me niet, en vooral niemand houd rekening met mijn slashparentschap. 

Podcasts rule

Sinds dit jaar ben ik daarom helemaal into podcasts. Podcast zijn heerlijk. In de podcastbib vind ik altijd mijn ding voor wanneer ik auditief gezelschap nodig heb tijdens filezware of lange-afstands-autoritten. Het aanbod van podcasts is enorm en groeit dagelijks. Alleen...voor slashparentluisterdingetjes lag de weg blijkbaar nog wijd open. Er is tot nu toe nog maar weinig grappigs, relativerend of bloedeerlijk te vinden over het leven als moeder of vader. En als er ergens een gat is, springen wij er met Maison Slash in (klinkt fouter dan we bedoelen, excuus.)

Kak, dat wist ik niet voor ik kinderen had

Zoals gezegd, het boek "Kak, dat wist ik niet voor ik kinderen had" bestaat al. (Goei cadeauke ook voor de feesten, kopen doe je hierzo.) en is een bundeling van allerlei herkenbare kak-momentjes in het leven van een slashparent. Het begint al bij de ontplofte geelgekakte rompertjes, tot de bruine streep in de tieneronderbroek. Maar ook figuurlijk kom je de 'kak, dat wist ik niet' vaker tegen dan je lief is. (Weet je nog die keer dat je super naïef een zomerkampje begon te zoeken een week voor datum? Hahaha. Dit moment in je leven x3417008525789435 keer.)

Ideale gesprekstof om met een paar slashparents rond de keukentafel te gaan zitten en in een podcast herkenbare verhalen te delen over een bepaald aspect van leven met mini-me's en mini-jouws. Want haha, KAK, dat wist je dus niet voor je kinderen had! 

Erikaka en Pipingrid

Dat doen we dus! Maandelijks persen we er een nieuwe aflevering uit. De pilootaflevering met Erika en mezelf kan je trouwens NU al beluisteren, kwestie van de vibes al wat aan te voelen en goesting te krijgen om je te abonneren op onze nieuwe podbaby.

Erika en ik zullen trouwens élke aflevering modereren en voorzien van de nodige luchtigheid in alle zwaarte van de kak. Het hele ding is ook letterlijk aan de keukentafel opgenomen en door mezelf gemonteerd op mijn kleine Mac, dus bij voorbaat excuses voor de kleine technische foutjes hier en daar. Dat komt sowieso goed!

Soit, luister er eens naar, subscribe en praat over jouw kakmomenten met andere slashparents aan het koffiemasjien. Dat lucht al eens op! Mogelijke gespreksonderwerpen naar keuze mag je ook steeds droppen in redactie@maisonslash.be

Luister hier naar de pilootaflevering!