Music on, world off. Dat is hoe wij het voelen bij Maison Slash. Trek je ‘dancing shoes’ aan of ‘lean back’ en geniet. Elke maand zorgen wij samen met een #SlashParent voor een kraakverse thema-playlist om te ontdekken en te koesteren. john Roan -haven       Marmer/Cake: deze maand bedient  John Roan onze virtuele platenspeler. Hij selecteerde nummers voor heerlijke, trage zondagen. John is papa van Vadim(11) / de helft van Arsenal/ de helft van HAVEN surf conceptstore.  Thanks John!  

Luister en volg Maison Slash op Spotify hier.

 1. Moondog - Bird’s Lament Iedereen kent waarschijnlijk de dansversie, die niet slecht was, maar niks vergeleken met dit origineel. Een heerlijke manier om de zondag mee te starten.

 2. Dean Blunt - 100 Vreemde vogel die uit één of andere alternatieve art scene komt gekropen, maar bij tijd en stond pareltjes als deze aflevert. 

 3. Plaid - Hawkmoth Bewijs dat uptempo electronica ook vanuit de zetel gesmaakt kan worden. Mooie melodieën, fijne klanken en uplifting. Oude rotten in het vak, maar nog niks aan finesse verloren. 

 4. THEESatisfaction - Earthseed Geen idee meer hoe deze mij ter ore is gekomen, maar hij blijft sindsdien hangen. Geweldig hoe arty-farty hip-hip kan blenden met aanstekelijke groove.

 5. Phil France - The Swimmer Op zondag moet het niet altijd moeilijk zijn, maar toch weet dit piano-riddeltje mij steeds weer te bekoren. Niet elke dag, maar wel bij het bekomen van een tergende kater op zondag.

 6. Moses Sumney - Proud To Be Opkomende ster, denk ik, maar hoop hem eerlijk gezegd voor mezelf te kunnen houden. Niet alles moet en masse gedeeld worden. Oei, te laat….

 7. Thundercat - Them Changes Er is geen ontsnappen aan de invloed van Thundercat op de hedendaagse muziek. Deze track durft mijn luie kont al eens op gang te brengen.

 8. Ricky Eat Acid - Deeper Than I Ever Wanted You Weinig over te zeggen, weinig over te vinden, maar de sfeer die deze opwekt vind ik top.

 9. Metronomy - My House Ik volg deze band al lang omdat ze aanstekelijke pop brengen op een intelligente manier. En live zijn ze bijzonder goed en vooral grappig. Check ze!

 10. Nina Simone - Ain’t Got No / I Got Life Ik ben niet de persoon om met grootheden als Nina Simone uit te pakken, maar deze kan niet ontbreken in deze lijst. Prachtig gearrangeerd en een topstem die je alles doet geloven wat ze zegt.

 11. Connan Mockasin - Forever Dolphin Love Deze blijft toch wel één van de toptracks van de laatste 10 jaar voor mij. Dit zou een uit de hand gelopen boswandeling in de herfst kunnen zijn na het eten van een vliegenzwam. Maar dan zonder het negatieve effect van de paddestoel. Snap je? ….. Nee?…. Ik misschien ook niet, maar tis wel die song die erbij hoort.

 12. The Raveonettess - Free To Walk Deze band kruist mijn pad niet vaak wegens niet interessant genoeg, maar deze cover van Jeffrey Lee Pierce grijpt je bij de ballen. Mag ook al eens op zondag…

 13. Hope Sandoval and The Warm Inventions - On The Low Indie koningin uit de twilight zone, eerder frontvrouw bij Mazzy Star en vanaf dan alleen. Nu ja, alleen…… Ik ben mee. Past bij een heerlijke boswandeling bij valavond.

 14. Linda Perhaps - Parallelograms Heksen zijn blijkbaar de wereld nog niet uit. Zachtaardig wel. Dit roept mos en peperkoekenhuisjes op. Maar van haar huis mag wel gegeten worden….

 15. The Durutti Column - Otis De ontdekking voor mij van het laatste jaar. Een jaren ’80 eenmansproject dat techniciteit op een sublieme manier verenigd met pure emotie. Meeslepende soundscapes doen je hier zweven over de dansvloer. Gisteravond dan, of nu nog, op de after….

 16. Jamie XX - Sleep Sound Doet voor mij eigenlijk hetzelfde als de voorgaande, maar dan in het heden. Jamie XX is de grootmeester in het mengen van goede smaak en dansbaarheid , en steekt torenhoog boven iedereen uit. 

 17. Four Tet - Locked ‘Locked’ is voor mij het beste wat Four Tet ooit gemaakt heeft. Super hoe hij toch wel ingewikkelde beats op zo’n manier brengt dat nadenken over de passende danspas overbodig lijkt. Een op afrobeat en sfeer gedreven anthem.

 18. Murals - Shimmering Pond Die heerlijke terugtocht naar de wagen na een vermoeiende maar bevredigende boswandeling. Het moment waar een hartige beloning heel hard op zijn plaats is. Ken je dat gevoel? ‘Shimmering Pond’ is daar de auditieve weerspiegeling van.

 19. Max Richter - Vivaldi’s Autums 3 Perfect passend voor het afsluiten van een slopend weekend. Max Richter hercomponeerde Vivaldi’s ‘Four Seasons’ op sublieme wijze. Er één uit kiezen is moeilijk, maar de herfst-passage leek mij het best passend.