KAK. Het is zowat het nieuwe sleutelwoord sinds je kinderen hebt. Niet dat kinderen kak zijn, nee, ze produceren er alleen veel. Ook zijn er sinds je ouder bent verdacht veel kak-momenten waarop je denkt: 'shit, dat wist ik helemaal niet voor ik kinderen had.' Uhu. Inspiratie genoeg voor een heel kakboek. Ja, letterlijk. Want Maison Slash maakte een boek dat je super gemakkelijk op de wc kan lezen (je weet wel, dat hokje waar je je soms verstopt om 5 minuten rust te krijgen.)

Het heeft even geduurd voor we de uitgever van ons boek konden overtuigen van de titel. Maar het werd KAK, of het werd niets (één van mijn betere quotes van het afgelopen jaar, vond ikzelf). De cover kreeg zelfs gouden spetterdiarree. Want het leven met kinderen is niet kak. Het leven met kinderen is kak met een gouden randje (of spetterdiarree, jij mag kiezen).

3pNaUmbysxKD12ZdyXBcLiznK6fZnDgKjfQbl7Ef.jpeg

je ontloopt kak niet

Er zijn namelijk zoveel momenten in het ouderschap waarop je met de handen letterlijk in de kak zit. Het begint al bij de ontplofte geelgekakte rompertjes, tot de bruine streep in de tieneronderbroek. Je ontloopt kak niet, beste slashparent. Maar dat weet jij natuurlijk wel. Anderzijds is het hebben van kinderen zo intensief voor je hartspieren die overuren werken. De liefde die je voelt voor dat in kak gehulde wezen is best onwezenlijk. 

Het blijft dus een belangrijke grens, dat hebben van kinderen. Voor je eraan begint, is er een compleet onbesef op de impact van je leven. Want kak, dat wist je helemaal niet voor je kinderen had. 

vQro44cBBBKjyrTECXMXMeQBDFkW2IRY4Aj8LnP5.jpeg

Wist jij dat(jes)

Wist jij bijvoorbeeld dat je stilte ooit verdacht zou vinden? Dat het knippen van nageltjes een even hoge hartslag geeft als een horrorfilm? Dat je Tomorrowland-toestanden zou moeten doorstaan om je kind te kunnen inschrijven in een kampje? OF DAT DE ZOMERVAKANTIE GEEN 8 MAAR DE VOLLE  9 WEKEN TELT?!

Nee, dat wist jij uiteraard niet. Wij ook niet. Kak, zeg. En alle andere slashparents ook niet. Het ouderschap is een poort waar je doorheen stapt richting een heel nieuwe wereld die iedereen voor jou verborgen hield. Een universum waarin de Jules de Klaspoppen plots een deel van je leven innemen, en waarin je schoendozen nooit meer mag weggooien. Maar ook een leven waarin je liefde voelt die je nog nooit never jamais hebt waargenomen. 

ghslzc6weFwK5D3E5L0xbQRxvsipWhIJdgRQQBTG.jpeg

(Kak)boek waardig

Dus geef maar toe: de aantal keren dat jij al hebt gezegd: "Kak, dat wist ik niet voor ik kinderen had" zijn ontelbaar. Allemaal info die een (kak)boek waardig zijn en dat jij rustig op het toilet schaterlachend kan doornemen in die vijf minuten pauze die je zelf even hebt opgeëist. Of ook tof: geef het boek cadeau aan een slashparent to be, of een collega/vriend-vader/moeder. Wie wil er nu geen rustig en entertainend kak-moment als geschenk?!

jMBrHneE6J0Vm5BczxTJdLS9Qq2N3hVT4b19Mk3X.jpeg

Oh ja, de illustraties komen van de heerlijke Floor Denil (volg haar op Instagram!). Ze heeft zelf nog geen kinderen, maar is er tòch bijzonder in geslaagd om op papier te krijgen wat er in ons hoofd dwarrelde. 

Go get that book!!
(Dat doe je voorlopig enkel online. Don't ask. Het heeft met KAK te maken.)