M-o-n-o-p-o-l-y. Hét gezelschapsspel dat al bestaat sinds 1935 en al generaties lang in vrijwel elk huishouden te vinden is. Voor vintage lovers met Belgische franken, voor de moderne mens met euro's of voor de real fancy ones met een echt Bancontact machien. Ondertussen zijn er al tig varianten op het originele spel (voor welke straat ga jij elke keer opnieuw?) waaronder nu ook Mevrouw Monopoly, daar waar vrouwen centraal staan en net dat streepje voor krijgen. 

Hoewerktda?

In het originele spel gaan we voluit voor het binnenhalen van dure straten en vastgoed. Bij Mevrouw Monopoly zijn het uitvindingen die je kan kopen. Vrouwelijke innovaties dan nog wel. Bij elke uitvinding staat op het kaartje wie en wanneer enzo vermeld, nice to know! Wist jij trouwens dat WIFI door een vrouw is uitgevonden? Alsook de kogelvrije vest, brandtrap en reddingsvlot (veiligheid boven alles) én ook zonnepanelen en de papieren boodschappentas (hoe milieu minded is ons vrouwvolk niet?). Alle vrouwen aan de macht, potverdikke, laat ons dat toch echt eens veel verder trekken dan in een gezelschapsspel alleen!

rAa88DnksM3ZT8B5gKi95otHnGBzXKImD4vL8590.jpeg

aefTyfcfWmzr8rjztv5pLZwz2H4ShICHobDDzedp.jpeg

Buiten dat het spel draait om magnifieke vrouwelijke bedenksels, krijgen vrouwen ook meer geld aan het begin van het spel en ook elke keer als je de start weer passeert. Geen paniek voor persoontjes die vasthouden aan hun gewoontes, want hier stoppen zowat de verschillen met het originele spel. De kans, het algemeen fonds en de gevangenis zijn er nog steeds als vanouds. 

WLE6GeMYkdOmahTKc0EuixgVMNVUUSRUVVDZIgdi.jpeg

Vet/NJet

Ik vond het vooral leuk om al met dat tikkeltje extra te kunnen starten met het spel. Thuis ben ik omringd met drie mannelijke fervente en heel tactische gezelschapsspelspelers, dus elke voordeel heb z'n voordeel, in mijn geval! Mijn oudste zoon merkte op dat Mevrouw Monopoly een stuk eenvoudiger is dan het originele spel, dus hij vroeg zich dan ook meteen af wie het spel bedacht heeft en of het ook in dat opzicht speciaal voor vrouwen is gemaakt. Hmmm!?! We gaan ervan uit dat dit niet het geval is en dat mijn zoon teveel spellen speelt waarvan ik de handleiding zelfs niet snap en dus ook nooit iets win. Deze heb ik uiteindelijk ook niet gewonnen, ik ging voluit voor de sfeer! En de leuke weetjes.

Keuze genoeg

Wil je een heuse Monopoly verzameling uitbouwen, haal dan zeker één van deze 7 edities in huis. Er zijn er nog zoveel meer, maar deze vinden wij alleszins de leukste. Bring it on! 

1. Valsspelers 

gBVK8BqJYQtoJshHl8vmev1wdoas25fVMFYqm1XC.jpeg

2. Millenials

BqSI5mlOyzUBJTEuswqnUEkd3m91EaoBSCKiAhUP.jpeg

3. Friends

fUf36KNRtrH0rcE2ohhjy9rEBpFc0iuO06w6AQXn.jpeg

4. Wereld 

p099LygYTLFgyNRo5C4uT0No5SlbKWxvyQHmOWfj.jpeg

5. Stranger Things 

U3kb1f97kNsMTLRoXJU1H6o6cwaAZIhHDpHLnCmL.jpeg

6. Fortnite 

vpjPbPsdtjFxrklsbBZSFa6Ec71pLtGAa609wL63.jpeg

7. Retro

ekopLdxo8YmDMLthLsCRUWgp69mZUUCCUqKcUEIt.jpeg