Pubers. Mysterieuze wezens die wij als ouders nog altijd niet zo goed begrijpen. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat denken ze? En naar welke reeksen kijken ze op die schermpjes van hun? Look no further! We gingen in camouflage outfit op field trip. Hier een lijstje met de vijf hottest series op Netflix die je pubers zeker al eens hebben gecheckt! 

Sex Education

16 episodes verspreidt over twee seizoenen waarin we Otis en zijn mama volgen over een hobbelig parcours genaamd: "de puberteit" en alle ongemakkelijkheden die daarbij komen kijken. Otis is een buitenbenige tiener met niet zo veel vrienden op school, zijn moeder is seksuologe met een gezonde lust voor het mannelijk geslacht. En wat daar de gevolgen van zijn, moet je zelf maar uitzoeken. Een recept voor hilariteit en awkward situaties. En dan hebben we het nog niet over de geweldige muziek gehad! Must see!

The End of the F***cking world

Als we de titel mogen geloven, moeten we misschien snel nog deze serie kijken voor het te laat is! James, 17 is zeker dat hij psychopaat is, en Alyssa, ook 17, is het nieuwe grumpy meisje op school. Samen vertrekken ze op roadtrip op zoek naar de echte vader van Alyssa. Misschien nog een klein detail: James wil Alyssa vermoorden. Miauwkes! 

De kledingstijl komt straight uit de jaren tachtig, het accent is Brits en de auto's waarmee ze rijden zijn Amerikaans. Volg jij nog? 

The society

Een vreselijke stank teistert al dagen het stadje New Ham. De eigenaardige gebeurtenissen stapelen zich op als een klas eindejaarstudenten terugkeren van een schooltrip en iedereen uit New Ham op mysterieuze wijze is verdwenen. Noodgedwongen moeten ze zelf orde op zaken stellen en hun eigen society vormen. Creep-y!

Ben je into mystery, science fiction en de nodige portie romantiek? Dan is deze kanjer zeker iets voor jou! 

Stranger Things

In echte Netflix stijl gaan vier vrienden uit het stadje Hawkins, Indiana, op zoek naar hun vriend Will die vermist raakt. Als ze op een geheim overheidsinstituut botsen, komen ze al snel te weten dat er iets meer aan de hand is.

Nieuwsgierig? Kijk zeker de drie seizoenen op Netflix! Als je dat al niet deed, natuurlijk. En als het woord bingewatchen je totaal vreemd is, dan zal dat bij deze niet meer het geval zijn.

Riverdale

 

Een Amerikaanse serie gebaseerd op de personages uit Archie Comics stripreeksen. Kan niet slecht zijn, toch? (of dat zou je puber toch zeggen) In het altijd zo rustige Riverdale verdrinkt plots de populaire Jason Blossom in de rivier. Dan is er nog Archie, die flink in de knoop ligt met zichzelf, en Betty, die beseft dat ze gevoelens heeft voor haar buurjongen, diezelfde Archie. Een hoop tienerdrama dus! Buckle up, cuz it's about to get wild! 

Zijn je tieners meer into animatiereeksen? Bekijk dan zeker eens dit artikel over animatieprogramma's voor jongeren!