Dat het al eens kan regenen op een zomerse vakantiedag. Dat het ook al eens heel erg heet kan zijn op een zomerse vakantiedag. Hoe dan ook, er zijn zo van die dagen dat het absoluut geen weer is om buiten te komen en dat het ook niet je moment is om de allerleukste fröbelideeën uit je bermuda te toveren. Je kinderen dan maar schaamteloos voor de televisie zetten? Nope, no guilty feelings zijn daar voor nodig en al zeker niet met deze leukigheden die je kan vinden op Netflix.

De kleine prins

Zelfs in de zomervakantie staat het leven van een 9-jarig meisje in het teken van studeren en volwassen worden, onder druk van haar moeder. Er is dus geen ruimte voor wat fun stuff. Op een dag leert ze haar oude buurman kennen via een papieren vliegertje dat hij haar toegooit met een tekening op van een kleine prins. De buurman vertelt haar het hele verhaal van zijn ontmoeting met het wijze prinsje en zijn wondere wereld voor avontuur en liefde.

Een hartverwarmende film naar het bijzondere verhaal van Antoine de Saint-Exupéry.

De boskampi's

Rik is de zoon van een sullige boekhouden en wordt net zoals zijn vader gepest. Hij zorgt ervoor dat zijn vader een nieuwe job aan neemt in een ander dorp en dat ze verhuizen. Om niet meer gepest te worden, maakt hij aan iedereen wijs dat hij de zoon is van één of andere levensgevaarlijke maffiabaas. Rik's plan werkt, hij wordt niet meer gepest en iedereen is bang voor zijn vader. Tot er een pestkop uit het verleden opduikt.

our planet

Een wondermooie docu-serie over al het natuurschoon dat ons moedertje aarde ons te bieden heeft en over wat de klimaatverandering hiermee doet. Dit is een heerlijke documentaire om, zonder schaamte, samen met je kroost aan bingewatching te doen. Je kinderen gaan met open mond liggen kijken en jij gegarandeerd ook. En als je nog niet bent wakker geschud, dan ben je dit zeker na het zien van deze reeks.

 

bestelt een broertje

Jack wil voor zijn verjaardag graag een broertje en is dus zwaar teleurgesteld als hij van zijn twee moeders een konijn krijgt. Hij komt erachter dat twee moeders niet zo makkelijk aan kinderen kunnen komen. Ze vertellen hem dat ze hem via het internet gekregen hebben. Dus gaat Jack in het geheim zelf op internet op zoek naar een broertje.

de Heldenverhalen van kapitein onderbroek

Owkay, deze reeks heeft dan misschien niet de meest pedagogisch verantwoorde inhoud, maar geef toe van zo'n titel word je toch gewoon geprikkeld om te kijken. 

In de reeks, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks,  zijn boezemvrienden Sjors en Harold gek op strips en halen ze al eens graag wat grapjes uit. Wanneer ze hun schooldirecteur in een superheld in onderbroek veranderen, loopt het helemaal uit de hand.