Niemand die ooit zei dat animatiereeksen enkel gemaakt worden om klein grut mee te entertainen. Je pubers in huis snoepen ook nog steeds graag van wat getekend beeldmateriaal. Uit het oog, uit het hart en zo worden Peppa Pig, Buurman & Buurman en Tip de muis vervangen door some serious stuff! Wil jij mee zijn met wat er draait op het scherm van je pubers? Dan hebben we jullie hier een lijstje van animatiereeksen die op Netflix lopen waar je opgroeiend wild geheid naar kijkt. En zo weet je meteen ook waarom dat gegniffel van achter die tablet vandaan komt. 

Bovenop dat lijstje gooien we jullie er ook nog met plezier een tip bovenop. Je kan al deze reeksen ook in een andere taal bekijken. Zoals Frans bijvoorbeeld. Is je puber net iets minder enthousiast voor dit vak op school, met wat mindere goeie punten hiervoor als gevolg, laat hem/haar dan een dergelijke reeks kijken in het Frans. Een goeie motivator die hier in huis alvast prima werkt. 'Wilt ge zever zien? Ok, maar 't zal dan wel in het Frans te doen zijn!' Iedereen content, of toch zo ongeveer.

Bojack Horseman


Ooit was BoJack Horseman de ster in een of andere sitcom. Nowadays zit zijn carrière in het slop en probeert hij halsstarrig een comeback te maken in Hollywood, wat uiteraard niet echt lijkt te lukken. 

No idea waarom BoJack een paard is en waarom hij een relatie met een kat heeft, maar het blijkt wel de jeugd's meug te zijn. Alsook de vuile praat en dito humor die voor een slashparent als mezelf niet altijd te begrijpen is.

Rick and Morty

Van 't ene komt er toch wel vaak het andere. Eerst was er Back to the Future, daar kwam een parodie op, The Real Animated Adventures of Doc and Mharti, en daarop werd dan weer deze Rick and Morty gebaseerd. Het is een komische (what else) sciencefiction animatieserie over de eigenaardige avonturen van Rick (een wetenschapper) en zijn kleinzoon Morty. 

Ik heb alleen dat stukje van Back to the Future gehoord, dus ik ben enigszins geprikkeld. 

Big mouth

In Big Mouth zitten we op een middelbare school waar de puberale hormonen tegen alle kanten van de klaslokalen spatten. Het feit dat er 'hormoonmonsters'  op de meest ongepaste momenten voorzien van al dan niet goedbedoelde adviezen maakt het er voor hen niet makkelijker op. 

De serie kaart alle ongemakken, vragen, onzekerheden, ... aan op een echt wel grappige manier. Thema's als masturberen, homoseksualiteit, ongesteldheid passeren de revue in een taal die verstaanbaar én aanvaardbaar is voor pubers. Ik ben fan!

South Park

 

Een animatiereeks die al loopt sinds 1997 en bekroond is met meer dan één Emmy Award. Slecht kunnen we dit dan toch niet noemen.

Wie zich South Park nog herinnert van in the early days, kan maar beter eens kijken naar de nieuwste aflveringen. Waar het vroeger meer rond bizarre avonturen en grove humor draaide, brengen ze nu meer maatschappelijk relevante onderwerpen en problemen aan boord. Serieus, ondanks mijn twijfels zit er echt wel wat diepgang in deze reeks. Ook al schuwen nog steeds geen heel erg donkere humor en het grof taalgebruik. But hey, de kids love it! 

Disenchantment

Deze satirische animatiereeks speelt zich af in het landje 'Dreamland' ergens in de middeleeuwen. Prinses Bean is een 19-jarige opstandige rebel met een alcoholprobleem en een tirannieke vader die niet weet wat hij met zijn dochter moet aanvangen. 

Geen pedagogische, maatschappelijke of politieke lessen te leren hier. Wel veel satire en fantasie over here. Wat ook al eens mag. Disenchantment is van dezelfde maker als The Simpsons en wie vond die niet goed?!